Congressen

Utrecht in 2014 gaststad voor de vijfde IC-PPMH

Utrecht mag zich in 2014 gaststad noemen van de tweejaarlijkse International Conference of Physiotherapy in Psychiatry and Mental Health. Dit driedaagse congres wordt onder auspiciën van de International Organisation of Physical Therapy in Mental Health door de Hogeschool Utrecht georganiseerd.
Het internationale wetenschappelijke congres vindt plaats van 5 tot en met 7 februari 2014 en wordt georganiseerd door Rutger IJntema MBA PT, Head of Master programme Physiotherapy in Psychiatry and Mental Health bij het Centre for Human Movement van de Hogeschool Utrecht, en namens The International Organization of Physiotherapy in Mental Health, een subgroup van de World Confederation of Physical Therapy.

Thema van het congres is 'Presence in the World of Today'.  IJntema: ”In deze tijd is profilering van het fysiotherapie vakgebied en het aanwezig zijn in de wereld om gezondheidsproblemen op te lossen van groot belang. Deze profilering en aanwezigheid zijn samen te vatten in het woord 'Presence'. Op 5 tot en met 7 februari laten we dit nog eens expliciet zien door middel van dit belangrijke congres, waarbij vele naties vertegenwoordigd zijn”.

De logistieke organisatie van het congres ligt in handen van Travel Planners of Scandinavia uit Noorwegen, de vaste Professional Congress Organiser van IOPTMH. Het Utrecht Convention Bureau levert een bijdrage met informatievoorziening en het inzetten van het Stimuleringsfonds. Dit fonds voorziet initiatiefnemers van internationale associatiecongressen onder bepaalde voorwaarden in een financiële bijdrage in de congreskosten, en is hierdoor een extra stimulans om voor Utrecht te kiezen.

IJntema: “Utrecht is gekozen vanwege haar centrale ligging, de korte afstand vanaf Schiphol en haar veilige atmosfeer. Het is duidelijk dat Utrecht met haar Universiteit en haar University of Applied Sciences (Hogeschool Utrecht) behoort tot die regio’s in Nederland en de wereld waarbij een grote expertise is op gebied van gezondheid. Het Economic Board Utrecht en Science Park Utrecht zijn initiatieven die focus geven aan onze regio.”

Voor het driedaagse internationale congres worden zo’n 150 fysiotherapeuten verwacht, vooral uit Noordwest- Europa. Maar ook landen als Australië, Japan, Spanje zullen vertegenwoordigd zijn. Het congres wordt in 2014 voor de vijfde keer gehouden. Het eerste congres vond destijds in Leuven plaats.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief