Congressen

Utrecht, een regio vol mogelijkheden

Buiten vergaderen bij Kontakt der Kontinenten

Utrecht is de meest competitieve regio van Europa. Dit blijkt uit de Regional Competitiveness Index (RCI) 2022, een onderzoek dat elke drie jaar verschijnt. 234 Europese regio’s worden hierin onderzocht en vergeleken op bijna 70 indicatoren, zoals vestigingsklimaat, macro-economische stabiliteit, arbeidsmarkt en marktomvang. Utrecht scoort onder andere hoog op arbeidsmarktkansen, opleidingsniveau en marktomvang.

De nummer 1 positie in de RCI samen met de centrale ligging en kennis op het gebied van life sciences & health, duurzaamheid en digitaal maken regio Utrecht een uitstekende congreslocatie.

Heart of Health

Utrecht positioneert zich als het kloppende hart van een gezonde samenleving. Gezonde mensen en een gezonde omgeving staan hierin centraal. Met het grootste Europese wetenschapspark is het een cluster voor toonaangevende innovators op het gebied van life sciences & health.

Daarnaast wordt er gewerkt aan een toekomstig duurzaam, energiebewust en klimaatbewust leven van en voor iedereen. Hiermee wil Utrecht als regio een duurzame, positieve verandering teweegbrengen in de wereld gezondheid en voor alle mensen.

Het delen van kennis en het verwelkomen van kennisevenementen leveren hier een belangrijke bijdrage aan.

Gevarieerde congresregio

De karakteristieke en historische steden bezorgen bezoekers van Utrecht een buitengewone ervaring. Zo sta je het ene moment in een moderne congreslocatie zoals de Jaarbeurs dat als streven heeft in 2030 de meest duurzame evenementenlocatie van Europa te zijn. Het volgende moment loop je langs de werfkelders naar het diner. Of ga je van vergaderen in een koninklijk kasteel naar een teambuilding sessie in de weilanden. Voor elk type zakelijk evenement heeft Utrecht een mogelijkheid die je niet verwacht.

Het is niet alleen de centrale ligging van Utrecht in Nederland die de bereikbaarheid zo goed maakt. Binnen de steden kun je eenvoudig met de fiets of te voet van congreslocatie, naar hotel, naar restaurant. Zowel het openbaar vervoer binnen de steden als in de regio is uitstekend.

Met trein, tram of bus kom je eenvoudig van punt A naar punt B. Dit maakt het makkelijk om de vergaderlocatie te bereiken en vervolgens nog de regio in te gaan.

Utrechtse Heuvelrug

Meeting in lageropstelling
Foto Michiel Ton

Regio Utrecht bestaat niet alleen uit de historische steden. Het heeft op het gebied van congreslocaties veel te bieden.

De Utrechtse Heuvelrug is een van deze bijzondere plekken. Op de Utrechtse Heuvelrug kun je vergaderen omgeven door groen in een oase van rust. Met de prachtige natuur en talloze kastelen en landgoederen biedt het de zakelijke bezoeker een bron van inspiratie.

Neem bijvoorbeeld Buitenplaats Amerongen, een landgoed geschikt voor zakelijke evenementen tot 350 personen. Deze locatie combineert historie met een moderne slag. Van kleinschalige diners tot grote productpresentaties.

Het Missiehuis en Klooster van Kontakt der Kontinenten biedt ook een eigentijdse locatie. Met de kloosterlijke en ongedwongen sfeer van vroeger, maar ook met alle gemakken en faciliteiten van nu. Met verantwoord ondernemen voorop; van het koekje bij de koffie, tot de toiletrollen alles is duurzaam en draagt bij aan de maatschappij.

Ook het Conferentiecentrum & Hotel Woudschoten met het naast gelegen KNVB biedt voldoende ruimte voor zakelijke evenementen.

Het Groene Hart

Vergadering in Boerderij de Boerin
Vergadering in Boerderij de Boerin – foto: Tjitske Photography

Utrecht heeft nog een uniek stukje natuur, het Groene Hart. Met uitgestrekte weilanden, veengebieden, plassen, meren en rivieren en historische steden zoals Woerden. Het Groene Hart is bijzonder geschikt voor een vergadering in een hoeve, op een duurzame stadse locatie of op een mooie buitenplaats.

Buitenplaats Kameryck is een van deze locaties. Weg van de hectiek van het alledaagse, gelegen midden in de weilanden, kan er vergaderd worden met uitzicht over het Groene Hart. Buitenplaats Kameryck combineert buiten met evenementenzalen met moderne faciliteiten. Daarnaast draagt de locatie bij aan een gezonde omgeving. Een deel van het gebouw wordt voorzien van energie met duurzame warmtebronnen, er zijn waterloze urinoirs en veel groenten komt uit de eigen groentetuin.

Wat dacht je van de unieke locatie Boerderij de Boerin: met frisse lucht, de polders en het prachtige uitzicht. Je bent niet zomaar op een boerderij, maar eentje waar de kenmerken van het platteland en boerenleven hoog in het vaandel staan. Informeel, ontspannen en gastvrij. Een inspirerende omgeving om te vergaderen.

Handige venuefinder

Regio Utrecht biedt nog vele andere mogelijkheden. Vergaderen tussen de fruitbomen, bij de Kromme Rijn of op een boot in de Vecht.

Al deze locaties zijn te vinden in de Venuefinder. Deze is ontwikkeld om alle zakelijke locaties in Utrecht op één platform bij elkaar te brengen. Na het aangeven van de voorkeuren, geeft de Venuefinder alle locaties in de regio weer. Dit maakt het zoeken van een locatie eenvoudiger en er kan direct contact worden gelegd met de locatie.

Iedere regio en locatie binnen Utrecht heeft een uniek aanbod voor eendaagse vergaderingen of meerdaagse congressen met overnachtingen. Naast het officiële programma zijn er tal van mogelijkheden voor en inspirerend sociaal programma.

Bezoek het ruime aanbod aan horecagelegenheden, ontspan tijdens schaapfulness, ontdek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug of boek een historische stadswandeling door Utrecht.

Regio Utrecht is dé locatie voor uitdagende vergaderbreaks en inspirerende werksessies. Voor kennisdeling op het gebied van life sciences & health en ervaar duurzaamheid op zijn best.

Regionale samenwerking

Om Utrecht nog beter onder de aandacht te brengen is een regionale samenwerking zakelijk toerisme gestart. Dit is een initiatief vanuit de Provincie Utrecht en wordt gefaciliteerd door Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug en Vallei, Utrecht Convention Bureau (onderdeel van Utrecht Marketing) en Woerden Marketing. Daarnaast worden zij ondersteund door alle Destination Management Organisations uit de provincie.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief