Congressen

URBAN FUTURE Global Conference 2021 in Rotterdam

URBAN FUTURE Global Conference (UFGC), het Europese evenement voor duurzame steden, komt in 2021 naar Ahoy in Rotterdam. Dat maakte de congresorganisatie op donderdag 23 mei jongstleden bekend tijdens UFGC in Oslo. Naar verwachting zal het congres zo’n 3.000 bezoekers uit binnen- en buitenland naar Rotterdam trekken.

Duurzaam innoveren

Het congres is opgebouwd rond een viertal thema’s. Stedelijke mobiliteit, gebouwde omgeving & architectuur, leiderschap en als laatste duurzaam bedrijfsleven & innovatie. Wethouder Barbara Kathmann (Economie, wijken en kleine kernen) kijkt uit naar de komst van de URBAN FUTURE Global Conference: “Dezelfde thema’s die in dit congres een rol spelen, komen in onze stad volop aan bod. Grote mondiale ontwikkelingen koppelen we aan lokale vraagstukken en oplossingen. Tot slot kunnen we laten zien dat onze stad een vooraanstaande speler is op deze gebieden wat helpt in het aantrekken van bedrijven en investeerders.”

CityChangers

Gerald Babel-Sutter, de oprichter van UFGC, vindt Rotterdam een logische keuze: “We zijn het grootste evenement voor duurzame steden. De CityChangers die op ons congres afkomen zijn stuk voor stuk stadsmakers die actief, gepassioneerd en effectief bezig zijn met het duurzamer maken van hun stad. Precies dus de mensen die ook in Rotterdam bezig zijn met innovatieve ideeën die de wereld moeten helpen verbeteren.”

Vernieuwd Rotterdam Ahoy Convention Centre

Dat het congres naar Rotterdam komt, is te danken aan een nauwe samenwerking tussen experts van Rotterdam Partners Convention Bureau, het netwerk van kennisinstellingen in de stad en de gemeente Rotterdam. Kathmann: “UFGC zal in 2021 plaatsvinden in het gloednieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre. In 2020 zal de omvangrijke uitbreiding van Ahoy afgerond zijn; het is een fraaie start van het jubileumjaar van Ahoy, dat in 2021 al 50 jaar de plek is waar Rotterdammers en gasten van de stad terecht kunnen.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief