Congressen

Uniek internationaal congres live op televisie en internet op 8 december

Is toegang tot internet een mensenrecht? Een uniek internationaal congres over dit onderwerp wordt donderdag 8 december live op televisie uitgezonden door Ziggo en is tevens via internet te zien bij Omroep West. Dit congres met keynote sprekers als Hillary Clinton en Eric Schmidt van Google is wereldwijd door iedereen te volgen.
Op donderdag 8 december organiseren Google en Free Press Unlimited een internationaal event over het internet. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de vraag of toegang tot internet een mensenrecht is en hoe het staat met de vrijheid van meningsuiting op het internet. Het congres is live door iedereen te volgen, dankzij Ziggo en de regionale omroep voor Zuid-Holland: Omroep West.

Het internet-event komt voort uit de conferentie 'Freedom Online: Joint Action for Free Expression on the Internet' dat op donderdag 8 en vrijdag 9 december wordt georganiseerd door de Nederlandse Minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal. De conferentie wordt geopend met een keynote speech van de Amerikaanse Minister van Buitenlandse zaken Hillary Clinton. Eric Schmidt, de executive chairman van Google, gaat in op de rol van Google bij het openhouden van internet.  Daarnaast is er een paneldiscussie met bloggers uit Egypte en Thailand en Bernard Dijkhuizen als vertegenwoordiger van de internetsector. Aan Joris Luyendijk de taak om deze discussie in goede banen te leiden.

Volgens Rosenthal moet de conferentie leiden tot een internationale coalitie van landen die zich samen met bedrijven, internationale en maatschappelijke organisaties sterk maakt voor internetvrijheid. De coalitie gaat zich onder meer inzetten voor cyberdissidenten en bloggers. Ook gaat zij werken aan maatregelen om internetvrijheid te beschermen in landen waar die onder druk staat. Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje woont de conferentie vrijdagochtend bij. Daarnaast nemen de BZ-ministers uit Zweden (Bildt), Canada (Baird) en Estland (Paet) deel, en de eurocommissaris voor de digitale agenda (Kroes). Ook Google, Facebook, grote telecombedrijven en NGO’s zijn vertegenwoordigd. Donderdagmiddag kort voor de conferentie spreekt minister Clinton met minister Rosenthal op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

"Gezien het maatschappelijk belang van deze conferentie en het feit dat ook in Nederland de discussie woedt over wat wel en wat niet kan / mag op internet, heeft Ziggo besloten samen met Omroep West deze conferentie vanaf 18.00 uur live uit te zenden", aldus Ziggo-woordvoerder Gradus Vos. "De conferentie is voor Ziggo-abonnees te volgen op digitaal kanaal 13. Omroep West zendt de conferentie uit via de site www.westonline.nl/freedomonline.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief