Live Industry Dashboard, Beurzen

UFI publiceert 2023 editie van Euro Fair Statistics

Euro Fair Statistics 2023 - cover

In haar Euro Fair Statistics over 2023 heeft UFI de gegevens verzameld van 2.008 beurzen, met een totaal van 21,3 miljoen vierkante meter netto gehuurde beursvloer. De internationale vereniging van de beursindustrie schat dat deze gegevens ongeveer 45 procent van de Europese beurzenmarkt bestrijken.

40 procent van de beurzen was gericht op vakbezoekers, 29 procent op consumenten en 31 procent op beide doelgroepen. Op de onderzochte evenementen presenteerden zich in totaal 567.758 exposerende bedrijven. Het aantal geregistreerde bezoeken kwam uit op 49,9 miljoen.

Europese beurzenmarkt

Het jaarlijks samengestelde rapport Euro Fair Statistics geeft de status weer van de Europese beurzenmarkt in 17 landen, waaronder voor het eerst Griekenland. De gecertificeerde gegevens worden verzameld door een netwerk van 12 samenwerkende brancheorganisaties.

"Deze nieuwe editie van het jaarlijkse Euro Fair Statistics-rapport bevat gegevens voor meer tentoonstellingen dan in voorgaande jaren, wat de opleving van tentoonstellingen na Covid-19 benadrukt”, stelt Kai Hattendorf, CEO van UFI. “Het is ook interessant om op te merken dat minder dan 2 procent van hen 'hybride' evenementen zijn.

Brancheorganisaties beurzen

Het Euro Fair Statistics 2023-rapport bevat gegevens die zijn verzameld door de volgende organisaties: AEFI (Italië), AFE (Spanje), ATFEO (Finland), BDO & Associates (Portugal), CENTREX (Centraal-Oost-Europa), CLC-VECTA (Nederland), FEBELUX (België), FKM (Duitsland), FKM Oostenrijk, SOKEE (Griekenland), UNIMEV-OJS (Frankrijk) en UCCET (Turkije).

Downloaden rapport

In lijn met de missie van UFI om de industrie wereldwijd te ontwikkelen, is de volledige Euro Fair Statistics 2023-studie gratis beschikbaar en te downloaden in de research-portal op de UFI-website.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief