Congressen

‘Het beste in mensen naar boven halen, dat is de kern van onze hospitality’

Niels Hoek in een kamer van U Parkhotel Enschede

Gloednieuw en direct al ontzettend druk. Dat gaat op voor het U Parkhotel in Enschede. Op 11 februari 2019 ontving U parkhotel de eerste gasten. De officiële opening vond plaats op 25 juni.

“U Parkhotel is gevestigd in het voormalige faculteitsgebouw voor Elektrotechniek en Technische Natuurkunde op de campus van de Universiteit Twente”, vertelt Sales Manager Niels Hoek over de prachtige ligging. “Dit is de enige echte campusuniversiteit van Nederland en gelegen op het groene landgoed Drienerlo.” Hoek merkt op dat het een belangrijk onderscheidend vermogen van het U Parkhotel is: dat wetenschap en bedrijfsleven elkaar hier ontmoeten.

“Onze zakelijke gasten hebben over het algemeen eenzelfde doel; ze komen om kennis op te doen. Wij bieden hen een inspirerende omgeving om elkaar te ontmoeten, kennis te delen en te vergaren, heerlijk te eten (feed your brain) én comfortabel te overnachten. Daarnaast kunnen we inhoudelijk een bijdrage leveren, bijvoorbeeld door een professor te verbinden aan het onderwerp van een conferentie.”

“Grotere congressen kunnen in de collegezalen van de Universiteit worden gehouden. Conferenties tot circa 200 personen kunnen we in het U Parkhotel faciliteren. Daarnaast beschikken we over 13 conferentiezalen. 12 zalen in de vergadervleugel op de begane grond en een boardroom op de 9e etage waar gasten een weids uitzicht over het Twentse coulisselandschap hebben.”

Spontane ontmoeting

Kannen koffie op de tafels van de ruimtes is niet meer van deze tijd, stelt Hoek. “Wij ontvangen de gasten in de Meeting lounge waar verse koffie en vers fruit voor het pakken staan. Zo komen mensen tijdens een meeting ook even in beweging én bestaat de kans op een spontane ontmoeting met iemand uit een andere meetingruimte. Dan is er sprake van een spontane kruisbestuiving.”

Het U parkhotel heeft 72 kamers, verdeeld over 9 verdiepingen. “De gasten kunnen kiezen uit verschillende kamertypes (comfort, superior, superior view en panorama) die allemaal hun eigen luxeniveau vertegenwoordigen. Op de à la carte kaart van het restaurant staan gerechten op basis van seizoen- en streekgebonden producten, zoveel mogelijk van lokale ondernemers. De gerechten zijn vaak biologisch, vegetarisch of veganistisch.”

Hoek merkt op dat er een trend is van ‘last minute’ reserveringen. “We zien ook dat er minder grote congressen georganiseerd worden en dat deze minder lang zijn dan voorheen. We waren op deze ontwikkeling voorbereid, dus we hebben de bouw, inrichting en mogelijkheden daarop afgestemd. Vier conferentiezalen zijn gemakkelijk groter of kleiner te maken en daardoor ontstaat flexibiliteit qua grootte van de groepen.”

Intern en extern

Hoek werkt sinds december 2018 bij U Parkhotel, heeft meer dan acht jaar ervaring én een groot netwerk in Twente. “Ik houd me vooral bezig met het opzetten en uitbouwen van de zakelijke relaties en dat doe ik hier met enorm veel plezier.”

Het U Parkhotel heeft interne en externe doelgroepen. “De interne doelgroep bestaat voornamelijk uit gasten van de universiteit, conferentiegasten, instituten en universiteitsmedewerkers die een hotelovernachting of conferentiezaal nodig hebben.”

“De externe doelgroep bestaat onder andere uit opleidingsinstituten, bezoekers van bedrijven op het Kennispark, scholen en kennisinstellingen, regionale bedrijven die waarde hechten aan het campus programma, lagere overheden zoals bijvoorbeeld de politie, leisure groepen: sport, alumni, tours in het hogere segment en individuele leisure gasten die komen voor een weekendje weg, de vakantie of om lokale bezienswaardigheden te bezoeken.”

Alleen het beste goed genoeg

“Het beste in mensen naar boven halen, dat is de kern van onze hospitality. We zijn internationaal georiënteerd en laten kwaliteit en duurzaamheid hand in hand gaan. Dat is overal in het hotel te merken; het hotel is modern, licht en kleurrijk met hier en daar nog elementen uit de oorspronkelijke bouw van 1965.”

U Parkhotel kreeg in februari het gouden Green Key certificaat en Hoek is daar trots op. “We zijn aangesloten op stadsverwarming, hebben waterbesparende douches en gebruiken zoveel mogelijk gerecyclede materialen voor de inrichting.”

“Circulair gebeurt er hier ook van alles; we bewaren het koffiedik waar later oesterzwammen op gekweekt worden, die dan weer als gerecht op de kaart kunnen staan. Bij elke aankoop vragen we ons af of het duurzamer kan. De gasten merken dit op, ook omdat we het actief uitdragen. Een ander voordeel is dat bedrijven/gasten die duurzaamheid ook hoog in het vaandel hebben, zoeken naar een duurzaam hotel en zo bij ons uit komen.”

Niels Hoek voor het U Parkhotel in Enschede
Niels Hoek: ‘We zijn internationaal georiënteerd en laten kwaliteit en duurzaamheid hand in hand gaan’ © Thomas Fasting

U Parkhotel

Het U Parkhotel wil uitgroeien tot een vaste waarde die aansluit bij de ambities van de Universiteit Twente en Kennispark Twente. “Het Kennispark wil zich in 2030 ontwikkeld hebben tot een duurzame dynamische toplocatie, een thuisbasis voor innovatief talent, kennisvalorisatie en een bakermat voor nieuwe marktleiders”, aldus Hoek.

Het U Parkhotel streeft ernaar om binnen deze ambities faciliterend te zijn in de opleiding-conferentie- en overnachtingsbehoefte en wil zich ontwikkelen tot een toonaangevende speler op deze markt.

Niels Hoek: “Daar werken we aan door ons met name te richten op maatwerk en de ‘Human Touch’, de persoonlijke aandacht. Die begint al bij de receptie; even een praatje maken en de gast wat extra aandacht geven. Of mensen nu alleen of met een groep komen, iedereen moet zich direct welkom voelen.”

“Reviews worden steeds belangrijker, we reageren daar adequaat op. We scoren nu boven de 8, onze doelstelling is dat cijfer omhoog te laten gaan.”

“En we proberen zoveel mogelijk informatie te verzamelen over wat onze gast nu echt wil, zodat we daar op in kunnen spelen. We zijn goed op weg, de bezetting is nu al beter dan de prognoses aangaven en dat komt vast niet alleen door de 150 gratis parkeerplaatsen en de laadpaal voor elektrische auto’s.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief