Beurzen

Tweede International Amsterdam Motor Show trekt ruim 65.000 bezoekers

De Tweede editie van de International Amsterdam Motor Show die van 3 tot en met 7 april plaatsvond in RAI Amsterdam, heeft 65.120 bezoekers getrokken. Nieuw was dit jaar de Car CatWalk om bijzondere auto’s en de nieuwste modellen van enkele importeurs aan het publiek te laten zien.

250 miljoen aan waarde

De bezoekers konden onder meer kijken naar bijzondere auto’s uit privécollecties. Sjoerd van Stokkum, mede-oprichter van Cars and Business: ‘Wat er de afgelopen dagen in de Rai stond was voor Nederlandse begrippen heel bijzonder. Nooit in de geschiedenis van autoshows kwam er voor meer dan 250 miljoen waarde aan auto’s naar een evenement.’

Er was een selectie van meer dan 10 unieke exemplaren van het merk Spyker en een zeer kostbare collectie historische Ferrari 250 modellen. Veel aandacht van het publiek was er voor moderne auto’s als de Pagani Huayra en Koeningsegg CCXR en een last minute uit Moskou overgevlogen Le Mans racer.

Ook kon de autoliefhebber de hele dag door naar de demonstraties kijken van de (race)familie Bleekemolen in een 13.000 vierkante meter tellende actiehal, aangevuld met shows van de NL Driftseries.

Privécollecties

Ronald van den Broek, directeur van 402 Automotive: “In tegenstelling tot de druk die staat op de grote internationale autoshows, baseren wij de show meer op bijzondere auto’s uit privecollecties en draait het bij ons meer om beleving dan een droge opsomming van alle beschikbare modellen van fabrikanten. Uiteraard zijn deze van harte welkom, maar de auto’s uit collecties vormen de basis van het succes.”

De volgende International Amsterdam Motor Show zal plaatsvinden in het paasweekend van 10 tot en met 13 april 2020.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief