Congressen
Het bestuur van de Tour Culinair heeft besloten om uitsluitend deelnemers die werkzaam zijn in de gastvrijheidsbranche mee te laten fietsen in hun tochten. Er werd afscheid genomen van deelnemers die nog wel actief waren als renner, maar niet meer werkzaam zijn als eindverantwoordelijke binnen de branche. Hiermee is er ruimte ontstaan voor nieuwe fietsliefhebbers. Dit jaar wordt voor de 37e keer de Tour Culinair verreden.
De club organiseert drie activiteiten per jaar waarbij fietsen en een culinair samenzijn gecombineerd worden: de voorjaarsklassieker, een 2- of 3-daags wielerevenement in binnen- of buitenland waarbij ongeveer 120 kilometer per dag gefietst wordt en de najaarsklassieker als afsluiting van het jaar. Het meerdaags fietsevenement wordt dit jaar georganiseerd in de provincie Brabant.
Naast de Tour wordt er jaarlijks, in samenwerking met Stichting Vakbekwaamheid Horeca, ook een klasbaktrofee uitgereikt. Met deze prijs willen de organisaties het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen.
Naast de verjonging van het peloton kent ook het bestuur van Tour Culinair enkele nieuwe leden. Bert van Zijtveld (eigenaar restaurant de Heikamp Ruurlo), Twan Hakvoort (eigenaar hotel – restaurant ’t Voorhuys Emmeloord) en Richard Francke (directeur Koninklijke Industrieele Groote Club Amsterdam) zijn onlangs bij het bestuur gekomen.
Er zijn nog geen reacties.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.