Congressen

Toonaangevend internationaal congres EFI naar Maastricht

Maastricht is van 11 tot en met 14 mei 2013 gaststad voor het European Federation for Immunogenetics (EFI) congres. Het congres wordt gehouden in MECC Maastricht en zal naar verwachting 700 tot 1.000 wetenschappers aantrekken.

Initiatiefnemer prof. dr. Marcel Tilanus van het Maastricht UMC+ is erg verheugd met de honorering door de Europese federatie op het gebied van immunogenetica. De keuze voor Maastricht is een erkenning voor de innovatie en de goede resultaten van zijn afdeling en het Maastricht UMC+.

Het EFI congres heeft voor Maastricht & regio ook een economisch belang. Denk aan hotels, die de congresdeelnemers accommoderen, maar ook aan vervoersorganisaties die hen van en naar MECC Maastricht brengen. Daarnaast wordt tijdens een congres vaak een feestavond en/of een sociaal programma georganiseerd en bezoeken deelnemers tijdens hun verblijf ook restaurants en winkels.

Gemiddeld spendeert een congresdeelnemer gedurende zijn verblijf € 395,‐ per dag volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen. Vertaalt naar het EFI congres betekent dit voor Maastricht & regio € 1.106.000 tot € 1.580.000 aan inkomsten.

Initiatiefnemer prof. dr. Marcel Tilanus is lid van congresambassadeursclub Amici ad Mosam (Vrienden aan de Maas). De ambassadeursclub die is opgericht om een netwerk en platform te creëren tussen regionale academici, MECC Maastricht en het Maastricht Congres Bureau. Dit om te proberen, samen met hen, congressen en wetenschappelijke bijeenkomsten naar Maastricht & regio te halen.

Foto: Aerd de Boode (vestigingsmanager Maison van den Boer bij MECC Maastricht), René Hanssen (algemeen directeur MECC Maastricht), prof. dr. Marcel Tilanus (Maastricht UMC+), Madeleine van der Heijden (manager Venue MECC Maastricht) en Charles Beckers (accountmanager Congressen MECC Maastricht) in het Mecc@TableCafé tijdens de feestelijke ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief