Incentives

Toeristen in Kopenhagen beloond met attracties voor duurzame activiteiten

CopenPay

Mensen die Kopenhagen bezoeken worden beloond met attracties als ze deelnemen aan klimaatvriendelijke activiteiten. Het toeristenbureau van de Deense hoofdstad doet hiermee sinds half juli een proefproject.

Gratis lunch of museumbezoek

Toeristen kunnen beloningen verdienen zoals een gratis lunch, een kajaktocht of een museumbezoek in ruil voor het verzamelen van afval, gebruikmaken van het openbaar vervoer in plaats van autorijden of in een stadstuin werken. Het toeristenbureau heeft hiervoor de 'CopenPay'-regeling ingesteld.

Duurzamer op bestemming

'Als je naar het buitenland reist met auto of vliegtuig vervuil je', zegt Rikke Holm Petersen, hoofd communicatie van het toeristenbureau. 'Een van de dingen die we kunnen veranderen is om mensen op de plaats van bestemming duurzamer te laten handelen. De CopenPay-regeling is slechts een kleine stap in de richting.'

Gedenkwaardige ervaringen

'Met CopenPay stellen we mensen in staat om meer te ervaren van wat Kopenhagen te bieden heeft en tegelijkertijd onze planeet minder te belasten', zegt Mikkel Aarø Hansen, CEO van de toeristische organisatie Wonderful Copenhagen. 'Het gaat om het creëren van zinvolle en gedenkwaardige ervaringen die plezierig en klimaatverantwoord zijn.'

Kunstwerk van afval

Er nemen vooralsnog 24 bezoekersattracties deel aan het project. Tot de betrokken musea behoren het Nationaal Museum van Denemarken, het Museum van Kopenhagen, het MACA Museum Kopenhagen, Enigma en de Nationale Galerie van Denemarken. Bij Enigma krijgen gasten die met de fiets of het openbaar vervoer komen korting op de entree. Het Nationaal Museum van Denemarken biedt gratis ijs en het Museum van Kopenhagen zorgt voor gratis koffie.

Bezoekers die met plastic afval aankomen bij de National Gallery of Denmark kunnen naar een workshop om van hun afval een kunstwerk te maken. Deelnemers kunnen een bewijs van hun duurzame inspanningen laten zien in ruil voor beloningen, maar CopenPay is vooral 'gebaseerd op vertrouwen', meldt het toeristenbureau van Kopenhagen.

Het initiatief loopt tot 11 augustus, maar wordt verlengd voor de rest van dit jaar als het succesvol is.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief