Congressen

Toekomstig beurs- en congrescentrum Brugge virtueel te bezoeken

Beurs- en congrescentrum Brugge ©Meta architectuurbureau

De eerste spadesteek van het nieuwe beurs- en congrescentrum in de historische binnenstad van Brugge vond plaats op maandag 16 september. De congreslocatie, die eind 2021 de deuren zal openen, is nu al virtueel te bezoeken.

40 miljoen euro

Stad Brugge besliste in het voorjaar van 2018 om de opdracht voor de bouw van een nieuw beurs- en congrescentrum toe te wijzen aan het team ‘Beursgenootschap Souto de Moura – META – CFE’. Het stadsbestuur koos er op hetzelfde moment voor om het toekomstige gebouw in eigen beheer uit te baten.

Om dit project te realiseren, werd bewust gekozen voor een ‘design & build procedure’. Naast de keuze van het ontwerp kiest men hierbij ook onmiddellijk een volledig team dat het project zal realiseren tegen een in de offerte vastgelegd bedrag van 40 miljoen euro en binnen een overeengekomen termijn.

Burgemeester Dirk De Fauw: “De congresfaciliteiten zullen top zijn en zullen ervoor zorgen dat we het congrestoerisme in Brugge nog meer op de kaart kunnen zetten. Dit brengt positieve effecten voor de lokale toeristische sector met zich mee.”

Architectuur

Er werd bewust gekozen voor een sober publiek gebouw waarbij de architectuur de functionaliteit van het gebouw ten volle ondersteunt. Schepen van Toerisme Philip Pierins: “Het ontwerp van het winnende team getuigt van respect voor de stad omdat het Brugge Brugge laat zijn. We kiezen voor sobere maar zeer functionele architectuur, afgestemd op de noden van de gebruikers.”

De gevels van het gebouw worden volledig opgetrokken uit recuperatiebaksteen, wat voor een Brugse eigenheid zorgt. Vanuit de cateringruimte op de bovenste verdieping zal men in de toekomst kunnen genieten van het uitzicht op de Brugse historische binnenstad.

Beurs- en congrescentrum Brugge ©Meta architectuurbureau

Congresfaciliteiten

Het congresgedeelte biedt plaats voor 500 congresgangers, volgens het ‘driestoelenprincipe’. Dat wil zeggen: er is plaats voor elke congresdeelnemer in de plenaire ruimte, voor de lunch en in een break-outruimte. In het gekozen ontwerp zijn alle gewenste voorzieningen beschikbaar: een plenaire zaal met onder meer een telescopische tribune voor 500 personen, een ruime foyer, poster areas, acht moduleerbare break-outs en een cateringruimte op de bovenste verdieping met een prachtig zicht op de binnenstad. De congresfaciliteiten bieden talloze mogelijkheden voor zowel kleinere meetings als grote, internationale congressen.

Beursgedeelte

Het beursgedeelte heeft een totale oppervlakte van 4.500m². De dakconstructie brengt veel daglicht wat de attractiviteit van de zaal zal verhogen. De beurshal is aan drie zijden voorzien van glazen schuifwanden, die volledig opengezet kunnen worden.

Virtuele rondleiding

Het toekomstige beurs- en congresgebouw in Brugge is nu al virtueel te bezoeken. Je wandelt online van de ene ruimte in de andere en ziet deze in verschillende settings in 360 graden zicht.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief