Congressen

Timo Kruft koopt congrescentrum De Werelt

Timo Kruft koopt congrescentrum De Werelt

Ondernemer Timo Kruft heeft congrescentrum De Werelt in Lunteren voor circa 4,7 miljoen euro gekocht. Kruft, onder meer eigenaar van de de Tekagroep en de Midden Nederland Hallen in Barneveld, wil het complex verder moderniseren en inzetten voor meerdaagse congressen met overnachting. ,,De vraag daarnaar trekt flink aan. Met deze overname betreed ik eindelijk deze markt”, aldus Kruft.

Congrescentrum De Werelt bestaat uit 127 hotelkamers, vijftien vergaderzalen en een auditorium met plek voor zeshonderd mensen. Het complex is 7 hectare groot en bevindt zich midden in de bossen van Lunteren. De vorige eigenaar was de Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk (PSDV), die er vakanties organiseerde voor ouderen en gehandicapte mensen. Verder kwam de synode van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) jarenlang bijeen op De Werelt.

VRAAG VERSCHUIFT

Kruft gaat De Werelt louter exploiteren als vergader- en congreslocatie. ,,De economie is flink aangetrokken en dat merken wij ook. De vraag verschuift naar meerdaagse conferenties. Met deze overname kunnen wij die gezelschappen ook verwelkomen.” Het personeel van De Werelt, een team van zo’n 25 medewerkers, blijft volgens Kruft intact. ,,Er komen al jaren heel leuke groepen naar De Werelt zoals de landelijke VVD en de Wageningen Universiteit. Die klanten blijven we ontvangen.” Wel wordt het complex de komende maanden onder handen genomen.

PRIMEUR

De overname is tevens een primeur voor de ondernemer. Voor het eerst betreedt Kruft de hotelbranche, een markt waar hij in combinatie met evenementenorganisatie veel kansen ruikt. ,,Ook in dat opzicht is dit een mooie overname. We gaan hier nuttige ervaring opdoen.” Kruft hoopt die ervaring ook lokaal aan te kunnen spreken. Hij ijvert al jaren voor de bouw van een hotel nabij de Midden Nederland Hallen, maar daar is een bestemmingsplanwijziging voor nodig. Verder is Kruft ook op andere plekken bezig met hotelplannen. In Den Haag wil hij begin volgend jaar een ‘boetiekhotelletje’ met vijf kamers openen. Hiervoor wordt het pand Spaanse Hof aan het Westeinde gerenoveerd en herontwikkeld. Daarnaast zijn er ook plannen voor bouw van een hotel in Rotterdam. Kruft nam in 2015 al het monumentale gebouw van het Notarieel Archief over


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief