LiveWire

Thunderboom Records: innovatief muzieklab test nieuwe AI-, AR- en Avatar-technologieën op ESNS

Muziekfestival

Thunderboom Records, een onafhankelijk innovatielab aan de voorhoede van muziek en nieuwe technologieën zoals AI en mixed reality, staat klaar om de muziekwereld te veranderen. Tijdens Eurosonic Noorderslag (ESNS) in Groningen zal Thunderboom Records, in samenwerking met Innofest, haar grensverleggende muziekproject presenteren en testen in de Artist Village.

Met een missie om technologie naadloos te integreren in creatieve expressie, introduceert Thunderboom Records tijdens ESNS hun project 'Open Cultuur Tech'. Dit initiatief, in samenwerking met Reblika, Superposition en Beeld&Geluid, is speciaal ontwikkeld om Nederlandse artiesten toegang te bieden tot de meest vooruitstrevende technologieën. Zonder de essentiële aspecten van artistieke vrijheid, data privacy en transparantie uit het oog te verliezen.
 

Nieuwste technologie

“Wereldberoemde artiesten hebben de kansen en middelen om met de meest vooruitstrevende technologie te experimenteren. Zo kloont Grimes haar stem met AI, de Gorillaz zijn een AR ervaring op Times Square en Travis Scott is een avatar in Fortnite. Maar hoe zorgen we ervoor dat (opkomende) artiesten in Nederland de kansen en middelen krijgen om ook met de nieuwste technologie te werken? Door middel van ons initiatief Open Cultuur Tech, wat we tijdens ESNS testen, willen we zo veel mogelijk de behoefte van opkomende artiesten kaderen als het gaat om de inzet van nieuwe technologieën in de muziekindustrie en of onze tools daarop aansluiten”, aldus Max Tiel, mede-oprichter Thunderboom Records. 
 
Tijdens het evenement worden via Innofest verschillende AI-, AR- en Avatar-tools backstage geïntroduceerd. Artiesten zullen worden uitgenodigd om deze technologieën te ervaren en te bespreken hoe ze deze kunnen toepassen in hun eigen werk. Er wordt feedback verzameld van artiesten, publiek en professionals uit de muziekindustrie, om zo inclusieve, aanvullende en transparante technologische oplossingen te ontwikkelen. Dit initiatief is een stap in de richting van een gelijk speelveld voor alle muzikanten in Nederland, waar ze veilig en autonoom kunnen werken met de nieuwste technologische mogelijkheden.
 
Thunderboom Records staat bekend om zijn toewijding aan creatieve samenwerkingen, open-source projecten en innovatieve live-ervaringen. Dit ESNS-evenement belooft een boeiende en inspirerende ervaring te worden voor artiesten en muziekprofessionals die streven naar vooruitgang in hun vakgebied.


Over Thunderboom Records

Thunderboom Records is een onafhankelijk innovatielab, opgericht door Joost de Boo (innovatie designer) en Max Tiel (muzikant en producer), dat grenzen verlegt in de muziekindustrie door de naadloze integratie van nieuwe technologieën. Hun doel is om de creatieve expressie van artiesten te verrijken door middel van technologie, terwijl de kernwaarden van artistieke vrijheid en integriteit behouden blijven.
 

Over Innofest

Innofest helpt startups hun impactinnovaties te testen op festivals en living labs, om zo de sociale en duurzame transitie aan te jagen. Door in een zo realistisch mogelijke setting te testen, halen ondernemers cruciale feedback op om hun producten verder te ontwikkelen. Tijdens ESNS worden er – naast Thunderboom Records – nog drie andere innovaties getest: het duurzame festivalbandje van PlantJeBandje, de slimme sensoren tegen voedselverspilling van Albird en Blousem host een kledingreparatieworkshop in het Forum op 18 en 19 januari waarbij ouderen en jongeren aan elkaar gekoppeld worden. Kijk voor meer informatie op innofest.co/esns.

 

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief