Congressen

Thor Central nieuwe hotspot in Genk

Op een voormalig mijnbouwterrein in het Belgische Genk is de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan congres- en vergaderlocatie Thor Central. De nieuwe erfgoedlocatie opende op 16 september voor het eerst haar deuren.
 Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeerde via Toerisme Vlaanderen 2,2 miljoen euro in Thor Central, vooral met als doel om de financieel aantrekkelijke zakelijke toerist aan te trekken. “Zakenlui zijn gulle sponsors van onze economie”, aldus Weyts. “We gaan deze fantastische groeimarkt nu aanboren. We hebben een uitgekiende strategie en we investeren volop in de uitbreiding van het aanbod van vergaderlocaties.”

Thor Central

“We passen hier een Vlaams succesrecept toe: moderne meetinginfrastructuur wordt gekoppeld aan een erfgoedomgeving”, zegt Weyts over de nieuwe locatie. “Thor Central wordt zeer competitief in de meetingindustrie.”
Thor Central is gevestigd in het voormalige hoofdgebouw van de mijnsite, dat een totale vloeroppervlakte heeft van 2,2 hectare. In de rechtervleugel bevinden zich de 16 vergaderruimtes, een auditorium met 350 zitplaatsen, La Grande Salle van 846 m2, de foyer van 609 m2, een horecaplein en zelfs een kinderdagverblijf. De foodplaza functioneert in het weekend en buiten de kantooruren als een ”ontmoetingsplek” in de stad en op het Thor Park. Voor de linkervleugel zijn nog geen concrete plannen, maar deze kan in zijn ruwe vorm wel gebruikt worden voor events en tentoonstellingen.

Hotspot voor energie-technologie

De congreslocatie is onderdeel van Thor Park, het voormalig mijnbouwterrein van Waterschei in Genk dat een herbestemming heeft gekregen als hotspot voor technologie, energie en innovatie. In 2015 werd op het terrein IncubaThor geopend, dat huisvesting biedt aan een twintigtal jonge, startende ondernemingen met focus op energie-technologie. KULeuven, VITO, imec en UHasselt werken er samen in Campus EnergyVille, waar onderzoek wordt gedaan naar de duurzame energiesystemen van de toekomst. In 2018 staat de opening van de T2-campus gepland, waar dagelijks zo’n 1.300 trainees, van jong tot oud, zullen deelnemen aan inspirerende technologiemodules en –projecten. Daarnaast huisvest Thor Park een hoogwaardig bedrijvenpark en fungeert het als toegangspoort tot een 30 hectare grootstedelijk park dat een prachtig decor is voor allerlei vormen van recreatie en toeristisch-artistieke projecten.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief