Congressen

The World Justice Forum komt naar Den Haag

The World Justice Forum komt dit jaar naar Den Haag. Het World Justice Forum is ’s werelds voornaamste evenement op het gebied van recht, waarbij zo’n zeshonderd leiders, hoogwaardigheidsbekleders en innovators uit meer dan honderd landen bijeenkomen. Zij zullen zich bezighouden met belangrijke vraagstukken op het gebied van rechten  zoals economische ontwikkeling, technologie, vrouwenrecht en vrijheid van meningsuiting. 

Het World Justice Forum IV (WJF) vindt plaats tussen 8 en 11 juli 2013 in het World Forum. De sprekers op het Forum van 2013 worden in april bekendgemaakt. Eerder spraken op het WJF onder anderen Morgan Tsvangirai (premier van Zimbabwe), William H. Gates (medevoorzitter van de Bill & Melinda Gates Foundation), Mary Robinson (voormalig president van Ierland), Adama Dieng (speciaal adviseur voor de preventie van genocide van de secretaris-generaal van de VN).

Het WJF is een bijeenkomst op wereldniveau die vertegenwoordigers uit de zakenwereld en de overheid,  academici en andere leiders met elkaar in gesprek brengt om zodoende praktische programma's te ontwikkelen die het recht versterken. Zij doen dit door middel van plenaire zittingen, thematische forumgesprekken en werkbijeenkomsten die zich voornamelijk richten op het delen van kennis en samenwerking. Het Forum is een platform voor vooraanstaande leiders om urgente problemen op het gebied van rechten te onderzoeken met de focus op samenwerking en het daadwerkelijk ondernemen van actie.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief