Congressen

Teleurstellende opkomst Mice & Event

Mice & Event 2012

Mice & Event 2012: het ontmantelen van de stands begon al voor het sluiten van de beurs

Mice & Event beleefde een teleurstellende première met slechts 301 bezoekers op 80 exposanten. De Belgische variant van de Nederlandse ‘no-nonsense vakbeurs’ EvenementContact vond plaats op donderdag 16 februari in Brussels Kart Expo in Groot-Bijgaarden.

Volgens de organisatie hadden zo’n 700 geïnteresseerden zich ingeschreven voor een bezoek aan de beurs. “En we rekenden op nog een 200 bezoekers extra, want veel mensen hadden moeite met het onduidelijke inschrijvingsproces maar hadden wel toegezegd te komen”, stelt organisator Joris Bots.  

De standhouders beleefden een zeer rustige beursdag, met als gevolg dat diverse van hen al een half uur voor het einde van de beurs hun spullen begonnen in te pakken. Desondanks heeft Bots ook positieve reacties van de standhouders gekregen. Bots: “De reacties van de exposanten waren heel wisselend. We kregen ook veel sympathie van exposanten. Veel van hen vinden het concept nog steeds geweldig. Alleen was het natuurlijk nu cruciaal dat het aantal bezoekers achterbleven.”

Ter compensatie kunnen de deelnemers aan deze editie voor het extra lage tarief deelnemen aan Mice & Event 2013 of de Nederlandse vakbeurs EvenementContact die op 8 maart wordt gehouden in Expo Haarlemmermeer.

Bots is er van overtuigd dat er volgend jaar weer een Mice & Event gaat plaatsvinden in België. “We hebben met EvenementContact hetzelfde meegemaakt in het tweede jaar van de beurs. We zijn toen te rade gegaan bij de exposanten en hebben daarop ingespeeld. En kijk wat EvenementContact nu is.”

“Het concept blijft ijzersterk ten opzichte van traditionele beurzen in deze branche waar men veel tijd en veel geld kwijt is en het resultaat altijd matig tot slecht vindt. We gaan enquêtes houden onder de exposanten en bezoekers en op basis daarvan het concept waar nodig licht aanpassen. Vanaf begin april gaat de website voor volgend jaar online.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief