Congressen

TEDxAmsterdam maakt TV

Sanoma Media, FellerMedia en Achmea hebben samen TEDxAmsterdamTV mogelijk gemaakt. Vanuit de Stadsschouwburg in Amsterdam werd op 24 november, een dag voor de conferentiedag van TEDxAmsterdam, twaalf uur lang een livestream verzorgd die op NU.nl te zien was. Het live-programma werd verzorgd door een keur aan bekende presentatoren en gasten.Op donderdag 24 november werd onder de naam TEDxAmsterdamTV een twaalf uur durende livecast verzorgd. Aan de hand van door hen gekozen 'TED-talks' interviewden – van tien uur 's morgens tot tien uur 's avonds – bekende journalisten en presentatoren een flink aantal gasten . Daarnaast werden kijkers opgeroepen om via Twitter (TEDxAms) mee te praten over inspiratie, TEDxAmsterdam en TED.com. De studio stond in de Gijsbrecht Foyer van de Stadsschouwburg Amsterdam en was openbaar toegankelijk.

Doel van de live uitzending was om het publiek te betrekken bij en te informeren over TEDxAmsterdam dat de volgende dag zou plaatsvinden. De programma's zijn nog steeds te zien via het TEDxAmsterdam YouTube Kanaal (TEDxAms) en Zie.nl.

Presentatoren waren onder meer:
– Janneke Willemse – hoofdredacteur belegger.nl
– Aldith Hunkar – journalist, presentatrice TEDxAmsterdam livestream
– Sylvana Simons – presentatrice NTR
– Ruud Hendriks – media entrepreneur, consultant, presentator
– Joris van Heukelom – partner Makerstreet, presentator Blueshots
– Ronnie Overgoor – media entrepreneur, spreker & presentator
– Jan Paul de Wildt – uitgever Sanoma Media & voormalig hoofdredacteur Nieuwe Revu

TED is een jaarlijks wereldevent waar elke denker of doener met een goed idee – op uitnodiging – zijn verhaal mag komen vertellen. TEDx zijn de daarvan afgeleide lokale ideeënfestijnen. TEDxAmsterdam vond voor de derde keer plaats.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief