Beurzen
Sterrenkok Fred Mustert opent tijdens Art Rotterdam (5 tot en met 8 februari) een pop-up restaurant bij de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. In het Schiegebouw op het terrein van de fabriek die prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO wordt tijdens de kunstbeurs een tijdelijk restaurant ingericht dat plaats biedt aan zo’n 80 gasten. Het experiment is een antwoord op de verdergaande internationalisering van dit event.
De 15e editie van Art Rotterdam in 2014 bracht meer dan 21.000 bezoekers op de been en trok ruim 100 galeriehouders, waarvan meer dan de helft uit het buitenland, naar de Van Nelle Fabriek. Ook kunstliefhebbers hebben stevige culinaire wensen, en daar spelen Mustert en zijn brigade op in.
rn
rnVoor lunch en diner hebben ze 3- en 4-gangen menu’s samengesteld die in kwaliteit niet onderdoen voor het gebodene in het met twee Michelinsterren bekroonde Restaurant Fred aan de Honingerdijk in Rotterdam. Fred Mustert: ”De grote uitdaging voor ons is om in een compleet andere omgeving toch een topprestatie te leveren. Normaal komen de gasten om zich een hele avond lang te laten verwennen met een menu van zeven of acht gangen. Het pop-up restaurant vereist een ander tempo, maar zonder dat we er gooi- en smijtwerk van gaan maken.”
Het vaste restaurant neemt tijdens de beurs minder reserveringen aan, zodat Fred en een groot deel van zijn vaste bezetting zich volledig op het Art Rotterdam restaurant kunnen richten.
Er zijn nog geen reacties.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.