Beurzen

Standmeubilair met een missie

De extraverte meubelen van het Italiaanse merk Adrenalina © Salone del Mobile.Milano | Alessandro Russotti

Standmeubilair heeft de laatste jaren een belangrijker rol gekregen. Het is een eenvoudige manier om een kale stand aan te kleden en ziet er uitnodigend uit. Voor het huren van meubilair is er veel keuze en het moet dus geen probleem zijn om iets te vinden dat past bij hetgeen je op de beurs wilt communiceren. Het aanbod bestrijkt van pallets tot designbanken en alles wat daar tussen zit.

Ongecompliceerd duurzaam

Om te beginnen aan de ene zijde van het spectrum: kaal, hergebruikt hout kun je gerust een trend noemen in standbouw en stand-inrichting. Het staat voor waarden als duurzaam, transparant, eerlijk, ongecompliceerd en degelijk. Meubilair of inrichtingselementen van houten fruitkratjes, gebruikte pallets en steigerhout wordt vaak verhuurd door bedrijven die gespecialiseerd zijn in het decoreren met deze materialen. Soms in combinatie met stalen buizen als constructie-elementen. Vaak is niet alleen het materiaal robuust, maar ook de omvang van het (presentatie)meubilair. Voor kleinere stands is de houtvariant dan ook minder geschikt.

Kwalitatief statement

Geheel aan de andere zijde van het portfolio bevinden zich de designmeubelen. In het aanbod zit zowel nieuw design – rechtstreeks van de meest recente editie van Salone del Mobile in Milaan – als (repro) retro designmeubilair.
Het inzetten van – vaak ook kleurrijke – topstukken neemt toe. Met een juist gekozen designmeubel trek je al gauw de aandacht en maak je direct een kwalitatief statement. Het betekent natuurlijk wel dat er ook strikte eisen zijn aan de plaatsing van het meubel. Voldoende ruimte er omheen en vrije zichtlijnen er naartoe zijn een vereiste om het meesterwerk zijn ding te laten doen.

Noodzakelijk?

De praktische functie is natuurlijk ook belangrijk voor de keuze voor een bepaald (type) meubel.
Is het nodig om met beursbezoekers aan tafel te gaan? Als het standconcept draait om korte contacten, beperk je dan tot sta-zitmeubilair of laat zitmeubels geheel achterwege. Waarschijnlijk is een opbergkast dan nog het belangrijkste meubel, want daarmee kun je folders, tassen, jassen en … tenminste netjes, veilig en uit het zicht opbergen.
Als hospitality belangrijk is, dan verschijnen vanzelf de stoelen, banken en tafels, als ook een koelkast en een werkblad voor de catering.
Een balie is eigenlijk alleen echt functioneel bij een grote stand en vast ontvangstpersoneel. Een meldpunt en aldaar geparkeerde medewerker is niet logisch bij een stand van vier meter, of minder, breed.
Bedenk ook dat zaken als balies en tafels al gauw een excuus vormen om er tegen aan te leunen en er folders en koffiekopjes op te laten slingeren. Een passief standteam en een rommelige stand is het laatste wat je wilt op een beurs.

Het hele spectrum

Zoals gezegd is bij de meubilairverhuurders het hele spectrum te vinden: praktisch, luxueus of comfortabel; hoog, midden of laag; metaal, kunststof of gestoffeerd; noem het maar op. Het loont de moeite om eens rond te neuzen in de online portfolio’s. Het is de enige tijd die je er in hoeft te investeren, want al het andere wordt door de verhuurder geregeld.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief