Beurzen

Standmeubilair mag geen obstakel vormen

Laat een exposant een stand tekenen en hij tekent een tafel (om de krant op te leggen), een stoel (om lekker op te zitten) en een balie (om aan te hangen). Voorkom dat de keuze en positionering van het standmeubilair een obstakel vormt voor de interactie tussen standbemanning en beursbezoekers.

Balies

Een balie benadrukt de uitwisseling van geld tegen goederen, zoals we in de winkel gewend zijn. Het is vaak een onnodige barrière in een stand die tegenstelling benadrukt. Een balie is alleen op zijn plaats als (continu) bemand informatiepunt van een grote stand of ontvangstdesk voor een hospitality stand.

 

Stoelen

Luie stoelen en banken gebruik je alleen als het de bedoeling is om bezoekers de stand in te halen voor een wat langer gesprek. Laat het geen kantine of wachtruimte voor het standteam zijn. Om Christophe aan te halen: Als je thuis gasten ontvangt, sta je ook even op uit je luie stoel. Zo hoort het ook op de stand: je staat bezoekers op te wachten, je staat ze te woord en pas daarna ga je eventueel op zoek naar plaats om te zitten en verder te praten.

‘Actiever’ zitmeubilair is doorgaans meer op zijn plaats in een stand. Beursgesprekken zijn vaak van korte duur en dan bieden krukken en stoelen voldoende comfort (en zijn ze minder uitnodigend om te blijven hangen). Ook dergelijke zetels zijn niet het vertrekpunt van de standbemanning, maar het eindstation (alleen in gezelschap van een gast).

 

Tafels

Tafels kunnen nuttig zijn om er een brochure, laptop, notitieblok of tablet op te leggen als de standbemanning een presentatie of uitleg geeft aan een bezoeker, evenals het hem of haar aangeboden drankje en/of hapje. Gebruik het niet als opslagplaats voor allerhande zaken. Daarvoor is een kast of vitrine achterin de stand meer geschikt (weet je ook meteen waar je alle spullen laat die je normaliter in de balie, die ik net heb afgeserveerd, stouwt),


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief