Congressen

Stakingen hotelpersoneel in de VS zetten vergaderbranche onder druk

Hilton hotel

Meer dan negenduizend hotelmedewerkers in negen Amerikaanse steden staakten het afgelopen weekend. Het hotelpersoneel wil hogere lonen, de werkdruk is te hoog en er is onvoldoende personeel. Professionals uit de vergaderbranche kunnen nog meer stakingen verwachten.

Meer stakingen

De stakingen waren in Boston, Greenwich, Honolulu, Kauai, San Diego, San Francisco, Baltimore, Seattle en San Jose tijdens het Labour Day weekend. Daarnaast zijn stakingen inmiddels toegestaan in New Haven, Oakland en Providence. Het gaat om personeel van onder meer Hilton, Hyatt en Marriott hotels

Volgens vakbond Unite Here hebben veel hotels de covidpandemie gebruikt om het personeelsbestand in te krimpen. Bovendien lopen er komend jaar veertigduizend contracten van hotelmedewerkers af.

Druk op de vergaderbranche

Door de stakingen dreigen geplande bijeenkomsten en vergaderingen niet door te gaan. Op Labour Day werd een bijeenkomst door de staking noodgedwongen naar een andere locatie verplaatst.

'Vergadergroepen moeten contact opnemen met hun hotel om te laten bevestigen dat alle beloofde hoteldiensten volgens het contract worden geleverd', zegt een advocaat die betrokken is bij de vakbond tegen Skift Meetings. 'Er kan contractuele aansprakelijkheid zijn als diensten niet worden geleverd zoals beloofd.'

Hulp bij planning vergaderingen

De non-profit Informed Meetings Exchange (INMEX), opgericht samen met Unite Here, biedt hulp bij het plannen van vergaderingen. 'Wij kunnen problemen vermijden en onze klanten naar hotels leiden waar geen conflicten met het personeel zijn', zegt Christine Busiek,  uitvoerend directeur van INMEX.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief