Congressen

Spraakgestuurde kamers Postillion Hotel Amsterdam geopend

Alle 252 kamers in Postillion Hotel Amsterdam zijn vanaf 16 december 2019 spraakgestuurd. Gasten kunnen onder andere de gordijnen, het licht, de temperatuur en de televisie met hun stem bedienen. De hotelketen wil in de toekomst ook experimenteren met spraakbesturing van services buiten de kamer, zoals het bestellen van een taxi. Postillion is een van de eerste hotels wereldwijd die op deze wijze en op deze schaal spraakbesturing toepast.

Future-proof

Erik-Jan Ginjaar, directeur Postillion Hotels: “Toen wij een nieuw hotel bouwden in Amsterdam, wilden we de kamers direct future-proof maken. Dat betekende onder andere spraakbesturing invoeren op grote schaal. Een behoorlijke stap in onze markt. Smart hospitality biedt zoveel kansen en mogelijkheden. Tegelijkertijd is het ook een nuttig leerproces. Zo kwamen wij er snel na de oplevering van de eerste kamers achter dat hotelgasten moeite hadden met het ontbreken van een ouderwetse telefoon op de kamer. We bewegen ons in een sector waar veel dingen nog op traditionele wijze gebeuren. Het is dan ook een extra grote uitdaging om ons bedrijf – en iedereen daaromheen – mee te nemen in de digitale transformatie die wij als Postillion voor ogen hebben.”

Intuïtiver en slimmer

Het spraakgestuurde systeem van Postillion controleert vanuit één centraal besturingssysteem 252 kamers. De hotelketen onderzoekt hoe het in de toekomst ook gebruikt kan worden buiten de kamer, bijvoorbeeld om externe reserveringen te maken, een taxi te bestellen of housekeeping te bellen. Het systeem wordt ook intuïtiever en slimmer. Als een hotelgast in de toekomst “ik heb het koud” zegt, dan bedenkt het systeem zelf dat de temperatuur in de kamer omhoog moet. Postillion werkt bij dit project samen met hardware leverancier/fabrikant Harman (onderdeel van SAMSUNG), SoundHound en Bourgonje.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief