Congressen

Speaksee haalt 50.000 euro op via crowdfunding

Speaksee

Speaksee, een Rotterdamse startup dat gesproken tekst via microfoontjes realtime in tekst weergeeft op smartphones, heeft in tien dagen tijd ruim vijftigduizend euro opgehaald via een internationale Indiegogo-crowdfundingsactie. Het geld wordt ingezet voor de verdere productontwikkeling. Zo wil het duizenden Nederlandse stemmen, accenten en dialecten, verzamelen om deze optimaal om te zetten tot tekst.

Conference calls

Speaksee biedt een app die gesproken woorden omzet in geschreven tekst op mobiele apparaten. Dit gebeurt met behulp van slimme microfoontjes, die de gesprekspartners dragen of op een smartphone aangesloten kunnen worden tijdens conference calls. De oplossing bevordert de deelname van doven en slechthorenden tijdens groepsgesprekken of gesprekken in luidruchtige ruimtes.

Database

De app wordt op dit moment getest in Nederland, Engeland en Amerika. Een van de oprichters van Speaksee Jari Hazelebach: ‘Voor het Nederlands werkt de app al redelijk goed, maar voor deze taal is verdere verbetering nodig om het echt voor iedereen, in elke situatie waardevol te maken. Dit willen we doen door duizenden Nederlandse stemmen, accenten en dialecten te verzamelen in een database.’

Speaksee werkt samen met Futurelab, een innovatiecentrum van T-Mobile.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief