Beurzen

Slotbericht Vakantiebeurs 2015

117.063 vakantiegangers bezochten de Vakantiebeurs, die plaatsvond van 14 tot en met 18 januari in Jaarbeurs Utrecht. Het bezoekersaantal was daarmee vergelijkbaar met vorig jaar. De beursbezoeker verwacht in 2015 per persoon gemiddeld 3.100 euro uit te geven aan vakanties, zo blijkt uit onderzoek van organisator jaarbeurs. Daarbij zijn bestemmingen binnen Europa (71 procent) meest favoriet, daarna buiten Europa (62 procent) en Nederland (24 procent).

 De vakantielanden top-5 binnen Europa is Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Griekenland. Ondanks dat Litouwen – voor het eerst op de Vakantiebeurs- niet in dit rijtje staat, is Dave Muntinga, woordvoerder van Litouwen, zeer positief over de drukte op zijn stand. “Mensen sommen ons op in het riedeltje Estland, Letland, Litouwen maar 80 procent weet niets of nauwelijks iets van Litouwen af. Op internet zoekt men niet op de bestemming Litouwen. Onze deelname is een leerproces, we hebben veel te winnen. Ons tv-interview op woensdagochtend heeft veel publiciteit opgeleverd. Mede daardoor gaat het goed, ook dankzij de vele locals op de stand.”

Buiten Europa scoort Azië het hoogst. Indonesië, Thailand en Vietnam zijn favoriet. Op twee staat Noord-Amerika, gevolgd door Midden- en Zuid-Amerika. Hier zijn de meest geliefde landen Costa Rica, Argentinië en op de derde (gedeelde) plaats Brazilië en Peru.

 

Primeur: de Vakantiebeurs Awards

Voor de eerste keer werden de Vakantiebeurs Awards uitgereikt. Het Nederlandse publiek koos in zes categorieën zes winnaars uit die stuk voor stuk iets nieuws en grensverleggends te bieden hebben. De zes winnaars zijn Travel4 Change, categorie Verre bestemmingen; Baja Bikes categorie Steden & Cultuur; Norge Reiser categorie Cruises & Zeilen; Aktiva Tours, categorie Outdoor & Sport; Erfgoed Bossem, categorie Familie & Kinderen en in de categorie Kampeer & Camping de Jong Intra Vakanties.

 

Mooiste stand

De prijs voor de mooiste stand ging naar Djoser. Een niet als zodanig herkenbare jury maakte tijdens de eerste vakdag een ronde en beoordeelde de stands op beleving, gastvrijheid, informatie en inspiratie. Bovendien werd een speciale Telegraaf Publieksprijs uitgereikt aan de totaalwinnaar van alle categorieën. De winnaar was Baja Bikes.

Vakantiebeurs 2016 vindt plaats van woensdag 13 tot en met zondag 17 januari. De vakdagen zijn op dinsdag 12 en woensdag 13 januari.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief