Beurzen

Slotbericht Intermat 2015

De 10e editie van de vakbeurs Intermat in Parijs eindigde na zes beursdagen op 25 april, met in totaal 183.000 bezoeken door 131.624 vakbezoekers. Deze beurseditie met een licht dalend resultaat (-8,5 procent), vergeleken bij de voorgaande recordeditie in 2012, is gezien de huidige complexe en instabiele economische context, naar grote tevredenheid van de beursorganisatie verlopen. De Intermat onderstreept haar sterke internationale marktpositie met 35 procent internationale bezoekers afkomstig uit 168 landen, waarvan met name de opkomst uit het Midden Oosten, Noord Afrika en Turkije zeer hoog was.Voor de 1.410 exposanten (+5 procent), die met hoge verwachtingen naar het driejaarlijkse evenement gekomen waren, vormde de Intermat 2015 dé gelegenheid om de toekomst voor te bereiden, dankzij het internationale bereik van de vakbeurs, met name op landen uit het EMEA gebied (Europa, Midden Oosten en Afrika) en tevens dankzij de ontvangstcapaciteit voor hooggekwalificeerde bezoekers met concrete investeringsprojecten, waarvan vele op de vakbeurs gerealiseerd werden. 

 

Beursmanager Maryvonne Lanoë: “De Intermat 2015 vormde een belangrijke bijdrage aan het aangekondigde economisch herstel op internationaal niveau. Dankzij hooggekwalificeerde bezoekers met concrete projecten werd een zeer dynamische beurseditie neergezet en het vertrouwen van alle marktspelers uit de sector versterkt.”

 

Een geslaagde start van de World of Concrete Europe

Tijdens de eerste editie van de World of Concrete Europe die tijdens de Intermat 2015 werd georganiseerd, presenteerden 200 exposanten een uniek aanbod voor de complete betonindustrie. Dit evenement was dé ontmoetingsplek voor alle marktspelers uit de betonsector, welke voor de Intermat een nieuw bezoekersprofiel vormen.

De openingsceremonie van de Intermat 2015 werd gedaan door Pierre Gattaz, voorzitter van de MEDEF (Vakorganisatie voor ondernemingen in Frankrijk) en door Bruno Cavagné, voorzitter van de FNTP (Franse Federatie voor Openbare Werken). Gedurende een week met vele ontmoetingen, organiseerde de INTERMAT drie speciale dagen met de officiële ontvangst van de Ambassadeurs en bezoekersdelegaties uit Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten evenals belangrijke delegaties uit Algerije.

 

Internationale innovaties

De Intermat 2015 diende als platform voor de introductie van vele innovatieve oplossingen.  Meer dan 100 nieuwe producten en innovaties werden op de stands gepresenteerd en de allerbeste daarvan werden bekroond in het kader van de Innovation Awards, die werden uitgereikt in januari tijdens de Pré-Intermat in Parijs.

 

Tenslotte vormde de Intermat 2015 een belangrijke rol voor informatie en uitwisseling in de vorm van workshops, ontmoetingen en themagerichte conferenties (beton, verhuur, sloop, namaakproducten en distribiteurs voor het EMEA gebied).

 

 

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief