Beurzen

Slotbericht fietsvakbeurs Vélovak

De tweede editie van Vélovak is op 9, 10 en 11 september bezocht door in totaal 1.518 vakprofessionals uit de fietsbranche. “Daarmee hebben we één van onze doelstellingen behaald: minimaal 1.500 bezoekers,” zegt Mascha de Bruin, Head of Events Vélovak.

Ambitieuze plannen

Will Scheper, initiatiefnemer en adviseur van Vélovak: “Door de samenwerking met Easyfairs, hebben we een perfecte vervolgstap kunnen zetten na het debuut in 2017. We spraken toen direct onze ambitieuze plannen uit. Die plannen en doelstellingen hebben we met drie keer zoveel exposanten en vijf keer zoveel bezoekers ruimschoots behaald. Er is zeker ruimte voor verbetering en voor groei. Daarover gaan we in gesprek met de branche. Samen maken we immers dit event.”

Initiatieven die voor 2019 verder uitgebreid gaan worden zijn het kennisprogramma en de Vélovakman-wedstrijd. Diverse fietstechnici streden voor deze wedstrijd in battles om de Vélovakman Award 2018.

Laagdrempelig

Het merendeel van de exposanten sprak uit tevreden te zijn over het beursverloop en in 2019 weer deel te nemen. Mascha de Bruin: “Het plan is dat we een onafhankelijke B2B event blijven en dat we de beurs zo laagdrempelig mogelijk houden. Waar we naartoe willen is dat de dealers alleen nog maar naar de dealershows van de fietsmerken moeten en voor de rest, één keer per jaar, naar Vélovak komt. Want dat is precies het doel van Vélovak: een onafhankelijk, centraal inkoopmoment voor de Benelux branche.”

Vélovak zal in 2019 op 22, 23 en 24 september plaatsvinden, twee weken na Eurobike.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief