Beurzen

Slotbericht Bike Motion Benelux 2015

Bike Motion Benelux 2015 bracht van vrijdag 16 tot en met maandag 19 oktober ruim 30.000 sportieve fietsers naar de Jaarbeurs in Utrecht. Zij konden op de beurs voor sportieve fietsers kennis maken met de nieuwste modellen fietsen en accessoires spotten en deze meteen zelf  testen.Anne-Marie Vos, Brand Manager van Bike Motion Benelux, is zeer tevreden: “Samen met alle 251 deelnemers, het grootste aantal deelnemers tot nu toe, hebben we meer sportieve fietsers getrokken dan ooit. Dit succes is mede te danken aan de nieuwe koers die we zijn ingeslagen. Er zijn meer activiteiten aan de beurs gekoppeld met elementen als het High Speed e-bike testparcours, het grootste indoor mountainbiketestparcours in Europa en het evenement Ride with the Pros op de zondag.”

 

Aankoopplannen

43 procent van de bezoekers geeft aan op korte termijn een nieuwe sportieve fiets te willen kopen. Van deze groep heeft het grootste deel (60 procent) aankoopplannen voor een racefiets, 37 Procent gaat voor een mountainbike en 8% koopt liever een trekkingfiets. De speedbike wordt de volgende fiets voor 7 procent van de bezoekers en 6 procent heeft voorkeur voor een ander soort sportieve fiets. Dit blijkt uit onderzoek van de organisatie van Bike Motion Benelux. Gemiddeld is men van plan om bijna 2.900 euro te besteden aan de nieuwe fiets. En 1 op de 5 bezoekers wil zelfs meer dan 4.000 euro uitgeven.

Dat de bezoekers van Bike Motion serieus bezig zijn met fietsen blijkt ook wel uit het feit dat ze meerdere soorten fietsen bezitten. 82 procent van alle bezoekers geeft aan reeds in het bezit te zijn van een racefiets. Nog eens 62 procent heeft een mountainbike. Daarnaast is 16 procent in het bezit van een trekkingfiets. Overigens heeft 4 procent nog geen sportieve fiets.

 

Zelf rijden

De sportieve fietser kon op Bike Motion vooral zelf rijden. Naast het grote aanbod aan fietsen, accessoires, kleding, onderdelen, trainingsmaterialen en voeding, was het in veel gevallen aan de bezoeker zelf om in actie te komen op de fiets. Zondagochtend 18 oktober, verzamelden ruim 700 enthousiaste fietsers zich om deel te nemen aan het unieke evenement Ride with the Pros. Zij reden tijdens een toertocht van 85 kilometer zij aan zij met profrenners als Dumoulin en Veelers van Team Giant-Alpecin, Team Lotto-Jumbo, Team Roompot Oranjes Peloton en Cyclingteam Jo Piels. Bekijk hier de film.

Ook van het indoor mountainbiketestparcours, de Cube Bike Experience Live, een nieuwe element van de beurs, werd gretig gebruik gemaakt. Deelnemers fietsten over écht zand, onvervalste keien en een keur aan bochten. Alles werd vastgelegd met een GoPro camera zodat de fietser zijn eigen rit thuis nog eens rustig na kan kijken. Bekijk dit filmpje en maak zelf een rit over het mountainbiketestparcours.

Voor het High-Speed E-bike testparcours was alle beursdagen veel animo. De snelste speedbikes zijn in weer en wind uitgebreid getest.Bike MOTION Awards

Tijdens de beurs zijn in zes categorieën de Bike Motion Awards uitgereikt. Giant viel twee keer in de prijzen. Met de Dirt-E wisten zij een award binnen te slepen in de categorie sportieve e-bikes. Ook de Giant TCR Advanced SL ISP viel in de prijzen in de categorie racefietsen. Het meest innovatieve fietsonderdeel is volgens de consument de Shimano XT MTB onderdelengroep, waarmee schakelen nog gemakkelijker en stabieler gaat. Een welkome verrassing voor Shimano want de uitreiking op de stand viel tegelijk met de winnende award in de categorie kleding namelijk het Pearl Izumi P.R.O. SS Regenjack. Ook Garmin viel in de prijzen en sleepte een award binnen voor de beste fietsaccessoire met de Garmin Edge Explore 1000, een slim navigatiesysteem met waarschuwingsstool voor achteropkomend verkeer. De Tacx NEO SMART indoorfietstrainer is door het publiek uitgeroepen tot meest innovatie product in de categorie training & voeding. Daarnaast sleepte BMC de award binnen in de categorie mountainbike met de Teamelite 01. Deze is uitgerust met een Xcell demper die in tegenstelling tot het materiaal elastoneer niet gevoelig is voor temperatuurschommelingen.

 

Renners van het Jaar

Ook de Renners van het Jaar, Remco Muyris en Michelle Zacht zijn bekendgemaakt. Dit is een nieuwe verkiezing speciaal voor die fietsliefhebber met fietsen als ware passie. Iemand die helemaal één is met zijn of haar fiets, geen enkele toertocht mist en die het leuk vindt om een jaar lang ambassadeur van Bike Motion te zijn. De twee winnaars mogen gedurende een jaar het ambassadeurschap op zich nemen voor Bike Motion. Ze winnen een jaar fietsplezier op één van de nieuwste racefietsen, een zomer- en winteroutfit, een helm, speciaal op maat gemaakte schoenen, en als klap op de vuurpijl krijgen zij een fietscomputer inclusief vermogenspedalen.

De volgende editie van Bike Motion Benelux vindt plaats van vrijdag 14 tot en met maandag 17 oktober 2016.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief