Beurzen

Slotbericht Bijorhca Paris 2014

Bijorhca Paris, de internationale vakbeurs voor juwelen, (fantasie)sieraden en horloges, die van – 8 september 2014 plaatsvond in Parijs, trok 11.120 vakbezoekers, een toename van 18 procent vergeleken bij voorgaand jaar. Deze editie werd gekenmerkt door de terugkeer naar de oude beursdata in september. In 2013 vond de beurs in juli plaats.

 Dankzij de terugkeer naar de oude beursperiode in september, werd de Bijorhca dit jaar wederom goed bezocht door Franse inkopers. Deze doelgroep liet een stijging van 32,8 procent zien ten opzichte van de beurseditie in juli 2013. Met name de gebieden Provence-Alpes-Côte d’Azur, Midi Pyrenees en Languedoc Roussillon waren goed vertegenwoordigd.

De afgelopen beurseditie werd eveneens gekenmerkt door de grote opkomst uit de retailsector, met name op het gebied van horloges en sieraden. Retailers ontdekten op de beurs een compleet aanbod van waardevolle sieraden door ruim 150 exposanten en een speciale beursruimte voor horloges, die de organisatie de aankomende beursedities verder wil ontwikkelen.

Internationale bezoekers uit 82 landen vertegenwoordigden ruim 30 procent van het totale bezoekersaantal. Een lichte daling die het gevolg is van de geopolitieke situatie van Rusland, Oekraïne en het Midden-Oosten.

Met de aanwezigheid van meer dan 540 exposanten en merken die op de afgelopen Bijorhca Paris hun collecties presenteerden, tegen 450 in juli 2013, lijkt de overgang naar september gewaardeerd te worden. De bezoekers ontdekten tijdens de afgelopen beurseditie een gevarieerd aanbod bestaande uit juwelen (30 procent), fantasiesieraden (55 procent) en fournituren of producten voor de technische industrie (15 procent). Dankzij de nieuwe beursindeling werd de bezoekers toestroom beter gereguleerd en was het aanbod goed te herkennen. 

 

De nieuwe lente- en zomer collecties 2015 worden gepresenteerd tijdens de volgende editie van de Bijorhca Paris, van vrijdag 23 – maandag 26 januari 2015, tegelijkertijd met de andere Parijse modebeurzen en de vakbeurs voor woondecoratie Maison&Objet.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief