Congressen

Sietse Bakker programmadirecteur van Amsterdam 750

Sietse Bakker is de nieuwe programmadirecteur van Amsterdam 750 en wordt daarmee verantwoordelijk voor de vieringen van het 750-jarig bestaan van de stad in 2025. De positie was vacant sinds het spraakmakende vertrek van de vorige directeur Lennart Booij.

De in Amsterdam geboren Bakker heeft veel ervaring met grote evenementen. Zo was hij eindverantwoordelijk voor de productie van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam in 2021. In zijn rol als programmadirecteur is hij het gezicht van de vieringen in de stad en moet hij samenwerking met grote partijen in de stad aanjagen.

Ophef over te hoog honorarium

Bakkers voorganger Lennart Booij moest begin dit jaar stoppen als programmadirecteur, nadat via studentenblad Propria Cures bekend was geworden dat zijn contract stilzwijgend was verlengd en hij daarmee met zijn totale honorarium de grens van een Europese aanbestedingsregel zou overschrijden.

Aangezien er meer fouten waren gemaakt bij zijn benoeming (die openbaar aanbesteed had moeten worden) werd burgemeester Halsema teruggefloten door de Amsterdamse gemeenteraad, zo meldt Het Parool. Dat resulteerde in de aanstelling van Bakker, die niet wordt ingehuurd, maar per 1 december in dienst komt bij de gemeente tot na afloop van het programma.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief