Congressen

Senthil Gopinath nieuwe CEO van ICCA

De Raad van Bestuur van The International Congress and Convention Association (ICCA) heeft Senthil Gopinath uitgekozen als de nieuwe CEO van de vakorganisatie. Zoals vastgelegd in de ICCA-verordening, maakte de Raad van Bestuur de selectie in een stemming met gesloten stemrecht, waarbij Gopinath met meerderheid van stemmen won. Hij zal de nieuwe rol in april 2019 beginnen.

“Senthil brengt de kwaliteiten die we het hardst nodig hebben van een leider op dit moment,” stelt James Rees, ICCA-voorzitter en Executive Director van ExCeL London. “Gedurende zijn carrière heeft hij niet alleen aangetoond dat hij een visie kan ontwikkelen, maar ook de tactische weg kan inslaan om die visie te bereiken, altijd vanuit een solide basis van operationele en financiële expertise.”

Hoogtepunten carrière

Senthil Gopinath’s loopbaan in de meetings & travel industry omvat meer dan 20 jaar, waarbij hij 18 jaar actief was binnen ledenorganisaties van ICCA. Hij trad in 2016 toe tot het ICCA-team als regionaal directeur van ICCA Midden-Oosten. In die rol heeft hij nieuwe relaties gesmeed met regionale overheden en industriepartners, en is het ICCA-lidmaatschap in de regio met meer dan 80 procent gegroeid.

Het bestuur merkte tijdens het proces van kandidaatstelling een aantal hoogtepunten in zijn carrière op die een sleutelrol speelden in hun besluit om te kiezen voor Gopinath, waaronder:

• MICE-activiteiten voor de Emirates Group drastisch verhoogd als hoofdverantwoordelijke voor de bedrijfsontwikkeling en -activiteiten, waardoor deze divisie één van de grootste en meest winstgevende in de regio is;

• Het herstructureren en herstrategiseren van het bedrijfsmodel van VFS Global als onderdeel van Kuoni Travel Group. In zijn periode als vice-voorzitter Zuid-Azië van VFS Global, groeide de winst met meer dan 60 procent in twee jaar;

• Het creëren van een innovatief privaat publiek samenwerkingsmodel voor het Sri Lanka Convention Bureau als algemeen directeur en CEO en het verhogen van het zakelijk toerisme met 78 procent en een 64 procent hogere omzet;

• Eén van de drie finalisten voor de 2019 Business Event Strategist of the Year award van de Professional Convention Management Association, waarvan de winnaar in mei wordt bekendgemaakt.

Selectieproces

De selectie van Gopinath markeerde het einde van een proces dat begon in oktober 2018 en meer dan 100 kandidaten aantrok voor de functie. Finalisten werden gescreend door middel van uitgebreide interviews en een objectieve, psychometrische evaluatie van werkstijlen en sterke punten met behulp van een toonaangevende industriele methode. De raad werd bijgestaan ​​bij het zoekproces door de in Brussel gevestigde European Affairs Recruitment Specialists (EARS), die in oktober voor deze taak werd aangetrokken.

Directe verantwoordelijkheden

De directe verantwoordelijkheden van Gopinath omvat het ontwikkelen en uitvoeren van jaarlijkse bedrijfsplannen, zorgen voor operationele duurzaamheid en zorgvuldige financiële controles, en het verhogen van het aantal ICCA-leden en de wereldwijde aanwezigheid van de organisatie, met speciale aandacht voor het ontwikkelen van diensten voor leden aangepast aan de belangrijkste regio’s van ICCA. Hij zal werken vanuit het hoofdkantoor van ICCA in Amsterdam en rapporteren aan de Voorzitter en de Raad van Bestuur.

Senthil Gopinath: “Ik ben echt vereerd om benoemd te worden voor een dergelijke prestigieuze positie in een van de toonaangevende organisaties van de wereldwijde meeting industry. Ik maak van de gelegenheid gebruik om de Voorzitter en de Raad van Bestuur van ICCA oprecht te bedanken en hun vertrouwen in mij te stellen. ICCA is al meer dan twintig jaar een familie voor mij. Ik heb altijd mijn betrokkenheid bij ICCA gekoesterd en nu aan het roer staand, zal ik me in ten dienste stellen om beter naar onze leden en belanghebbenden te luisteren en hen op een meer uitgebreide manier te bedienen, waardoor ICCA relevanter wordt voor de leden wereldwijd. Samen met het ICCA-team zullen we werken aan de transformatie van ICCA.”

Dennis Speet

ICCA-voorzitter James Rees: “Ik ben verheugd dat ICCA nu in staat is om verder te gaan met haar nieuwe CEO Senthil Gopinath. Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om Interim CEO Dennis Speet te bedanken voor zijn ongelooflijke werk in de afgelopen tien maanden om de Raad van Bestuur te helpen een solide basis te leggen voor de toekomstige groei van ICCA.”

Dennis Speet nam de rol aan van interim CEO na het plotselinge vertrek van Martin Sirk als lang dienstdoende CEO van ICCA in juni 2018.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief