Congressen

Sector Toerisme goed voor 35 miljard euro in 2010

De sector 'Toerisme en recreatie' heeft Nederland vorig jaar 35 miljard euro opgeleverd. Dat en nog veel meer staat te lezen in de folder  'Kerncijfers Gastvrijheidseconomie 2011' van het NBTC en Gastvrij Nederland. De publicatie werd op 26 oktober aangeboden aan de de vaste Kamercommissie van Economische Zaken. "Op de vooravond van het Algemeen Overleg in de Tweede Kamer wilden we nogmaals het economisch belang van de sector benadrukken," aldus NBTC-directeur Jos Vranken,
Jos Vranken van het NBTC: “Toerisme en recreatie vormen een belangrijke sector voor de Nederlandse economie: in 2010 zorgde de sector voor ruim 35 miljard euro aan bestedingen door binnen- en buitenlandse bezoekers. Deze euro’s werden besteed bij zo’n 50.000 bedrijven die in totaal met ruim 400.000 banen zorgen voor zo’n 4% van de werkgelegenheid. Op de vooravond van het Algemeen Overleg in de Tweede Kamer wilden we nogmaals het economisch belang van deze sector benadrukken. Investeren in de toeristische en zakelijke promotie van Nederland is nadrukkelijk een investering in de Nederlandse economie.”

Theo Ruijs, voorzitter Gastvrij Nederland: “Deze folder is een gezamenlijke productie van Gastvrij Nederland en het NBTC en we zijn trots op het resultaat. Een kernachtige weergave van de gastvrijheidseconomie, waarbij wordt ingegaan op het inkomend, binnenlands en uitgaand toerisme. Bovendien worden alle fasen van het vakantie- en vrijetijdsproces van de consument belicht. Van inspiratie en oriëntatie, naar boeken, vervoer en verblijf en ook activiteiten en waardering. Kortom, een overall, maar toch kernachtig, overzicht van de gastvrijheidseconomie.” 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief