Beurzen

Second Home International

Zodra de eerste bladeren van de bomen vallen begint het bij de wintersportliefhebbers al te kriebelen. Ski’s gaan in de wax en de skischoenen verhuizen naar de bovenste plank van de keldertrap. Maar wat is er nou mooier dan een eigen optrekje tijdens deze geweldige vakantie? Ski’s in eigen ‘skiraum’, een eigen bed, een open haard. Met een tweede huis áán de piste, ski je zo het eigen chalet uit! Maar wordt het Oostenrijk of upcoming wintersportland als Polen? Tijdens Second Home International, van 9 tot en met 11 oktober in Jaarbeurs Utrecht, zijn met ruim 200 exposanten zowel de klassieke als de opkomende wintersportlanden vertegenwoordigd.Bij de keuze voor een tweede huis in een wintersportgebied speelt naast de prijs en het te verwachten rendement een groot aantal factoren een rol. Bijvoorbeeld de hoogte, grootte en sneeuwzekerheid van het skigebied, aantal liften, wel of geen kunstsneeuwinstallaties, de ligging en het type accommodatie. En ook belangrijk: de mogelijkheden voor après-ski.

Hot Classics

Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat Oostenrijk nog steeds de meest favoriete wintersportbestemming is onder Nederlanders. Met Frankrijk op de tweede en Zwitserland en Duitsland op een gedeelde derde plaats, zijn klassieke wintersportbestemmingen nog steeds erg in trek. Een gevarieerd aanbod van tweede huizen in deze ”hot classics” – waartoe ook Italië behoort – wordt tijdens Second Home International gepresenteerd.

Cold Newcomers

Second Home International merkt aan het aanbod van exposanten dat opkomende wintersportlanden als Tsjechië, Polen en Noorwegen steeds meer terrein winnen. Naast de prachtige natuur, veel ruimte en weinig wachtrijen voor de liften in deze ”cold newcomers”, liggen ook de prijzen er aanzienlijk lager. Aanbieders als Transferium.eu (Tsjechië), Qbic Real Estate (Polen) en Fjord Home (Noorwegen) zijn prominent aanwezig.

Fiscale zaken

De eerste beursdag staat voor een deel in het teken van een reeks seminars waarbij de beursbezoeker antwoorden krijgt op financiële en juridische vragen rond de aanschaf van tweede huizen. Hoe zit het met eventuele rendementen, wat zijn goede financieringsvormen, kun je het tweede huis ‘zomaar’ verkopen aan je kinderen? Er zijn diverse experts aanwezig die hun licht laten schijnen op dit soort aspecten.

Voor meer informatie zie www.secondhome.nl


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief