Congressen

De Doelen gastheer van Europese Scoutingconferentie

In Rotterdam gaat op vrijdag 22 juli de Europese Scoutingconferentie van start. Tijdens dit event in congrescentrum De Doelen komen scouts uit heel Europa bij elkaar om plannen te maken voor de toekomst van scouting in Europa.

Deze conferentie vindt elke drie jaar plaats en is dit jaar in Rotterdam. Tijdens de conferentie komen scouts uit 43 landen samen. De wereldbonden van scouting, WOSM en WAGGGS, verzorgen de inhoud van deze conferentie. Scouting Nederland is als host verantwoordelijk voor het regelen van de locatie van de conferentie en voor het organiseren van verschillende activiteiten rondom de conferentie zoals de opening, avondprogramma’s en ontspanning tussendoor.

Openingsceremonie in Laurenskerk

Naast het inhoudelijke gedeelte van de conferentie, is er genoeg ruimte voor een aanvullend programma. De belangrijkste onderdelen van dit programma zijn de openingsceremonie, de internationale avond en de slotavond. Tijdens deze onderdelen wordt Rotterdam voorgesteld aan de deelnemers van de conferentie. Zo vindt de openingsceremonie plaats in de Laurenskerk. Er is een internationale avond in het moderne hart van de stad, met een verwijzing naar de haven waar de stad om draait en een spetterend slotevent in een van de Rotterdamse nachtclubs.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief