Congressen

School voor Gastronomie en Gastvrijheid

Met het zetten van handtekeningen onder de samenwerkingsovereenkomst door Jonnie en Thérèse Boer van de Librije en Rob van Kessel, voorzitter van het College van Bestuur van Landstede, is het officiële startsein gegeven voor de School voor Gastronomie en Gastvrijheid.

Met deze nieuwe school bieden de Librije en Landstede jonge beroepsbeoefenaars de mogelijkheid om zich op hoog niveau bij te scholen. Tijdens de opleiding, die verzorgd wordt in Librije’s Atelier, maken koks, gastheren en gastvrouwen kennis met nieuwe ontwikkelingen op culinair gebied en wordt uitvoerig aandacht besteed aan smaak en smaakpatronen en wijn- en spijscombinaties. Ook management, marketing en culinaire geschiedenis komen aan bod. Gedurende 30 weken worden de deelnemers een dag per week in Zwolle verwacht voor een combinatie van theorie en praktijk.

Medewerkers van de Librije, docenten van Landstede en gerenommeerde gastdocenten uit het bedrijfsleven verzorgen workshops en trainingen. Ook bedrijfsbezoeken maken onderdeel uit van het programma. Verder lopen alle deelnemers minimaal een week stage bij De Librije.

De opleiding is ontstaan uit de behoefte om onderwijs en bedrijfsleven nog beter op elkaar aan te laten sluiten. Zo is er in veel horecaopleidingen niet voldoende ruimte en tijd om diep in te gaan op de aspecten smaak, smaakbeleving en wijn- en spijscombinaties. Ook het proeven van gerechten en wijnen kan vaak slechts beperkt plaatsvinden. Op de nieuwe school wordt vooral voor deze zaken veel tijd gereserveerd.

Aan het eind van de opleiding krijgen de deelnemers aan de School voor Gastronomie en Gastvrijheid het eigen certificaat Culinair Expert. Verder ontvangen zij, bij het met goed gevolg afleggen van een examen, het basiscertificaat Barista. Bovendien kunnen kandidaten na afloop van de opleiding deelnemen aan het Leermeesterexamen.

De eerste groep start in januari 2010, inschrijven is vanaf nu mogelijk via www.llsgg.nl.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief