Congressen

Scandinavië eerste ''Duurzame Meetings Regio''

Scandinavië wordt 's werelds eerste 'Duurzame Meetings Regio'. Daartoe tekenden vertegenwoordigers van alle bij de ICCA aangesloten convention bureaus, destinatie marketing bureaus en venues uit Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland en IJsland op 15 maart een akkoord. ICCA is de International Congress & Convention Association.

Het akkoord is het eerste in zijn soort in de wereld. In het document staan tien specifieke acties waaraan alle ondertekenaars zich verbinden. De acties zijn erop gericht duurzame ontwikkelingen binnen de vergader- en evenementenindustrie te bevorderen. Het akkoord werd ondertekend tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de  ICCA Scandinavion Chapter in Tampere in Finland.

Steen Jakobsen is directeur van Wonderful Copenhagen Convention Bureau en bestuurslid van ICCA en de Green Meeting Industry Council (GMIC). "Duurzaamheid is van het grootste belang, dat begrijpt iedereen", vertelt hij. "Wij erkennen dat we alleen door samen te werken – inclusief het delen van best practises en expertise – onze organisaties ten behoeven van onze klanten kunnen verbeteren. Het akkoord onderschrijft ons voornemen om de beste duurzame vergader-ervaringen mogelijk te maken." 

"Onze klanten zijn bezorgd over de ethische, sociale en milieu prestaties van hun leveranciers", vult Erika Eischer aan, hoofd van de congresafdeling van de Finse Tampere Hall en tevens voorzitter van de ICCA Scandinavian chapter. "We moeten het voor onze klanten makkelijker maken om een duurzame bijeenkomst in onze bestemmingen te organiseren. Als eerste stap zijn convention bureaus, congrescentra en andere meeting professionals uit Noorwegen, IJsland, Finland, Zweden en Denemarken het eens geworden over een gemeenschappelijke set van indicatoren waarmee we onze prestaties op het gebied van duurzaamheid kunnen benchmarken."

Guy Bigwood van MCI Sustainability Services en tevens één van de oprichters van GMIC licht toe: "Dit project is uniek in de wereld. Ongeveer twee jaar geleden hebben we de Scandinavische  ICCA -leden gevraagd om gezamenlijk een visie te definiëren met betrekking tot de toekomst van vergaderingen en evenementen. Door dit akkoord hebben de regionale leiders uit alle Scandinavische landen zich verplicht om effecten te benchmarken, kennis te delen, nieuwe producten te maken, klanten te helpen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en ga zo maar door. Echt een fantastische ontwikkeling. En het zal ze geen windeieren leggen, want de vraag naar duurzame meetings en evenementen blijft toe nemen."

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief