Beurzen

Samenwerking Pure Digital, Building Holland en BNO

Pure Digital

Beursorganisatie Pure Digital is een samenwerking aangegaan met de beurs voor de bouw- en architectuurmarkt Building Holland en BNO, de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers. Gedrieën willen zij digitale printinnovaties in interieurdecoratie en productpersonalisatie stimuleren. De beurs Pure Digital wordt van 17 tot en met 19 april in Amsterdam RAI gehouden.

Een recent onderzoek van Pure Digital naar de moeizame groei van digitaal printen, toonde aan dat de kloof veel te groot is tussen de creatieve wereld enerzijds en de printindustrie anderzijds. De beursorganisatie wil daarin verandering brengen. Marcus Timson, organisator van Pure Digital, duidt: “Ontwerpen is geen proces in isolement. Ontwerpers hebben creatieve input nodig van drukkers en ontwerpers om zo visie in realiteit om te zetten. Pure Digital wil die co-creatie niet alleen stimuleren, maar ook echt mogelijk maken. Met de steun van BNO, Building Holland en onze exposanten en sponsors zijn we ervan overtuigd dat we zowel B2B als B2C bezoekers een serieuze meerwaarde kunnen aanbieden.”

Verschillende disciplines

Om dit te realiseren, brengt Pure Digital verschillende disciplines samen. Enkele grote printerfabrikanten, zoals HP en Durst, zijn aanwezig om op groot formaat op speciale materialen specifieke applicaties voor ongewone locaties te tonen. Het content programma tijdens Pure Digital wordt vormgegeven met bijdragen van BNO. De vereniging stuurt enkele inspirerende ontwerpers en creatievelingen voor keynote presentaties rond digitale printinnovatie.

Building Holland

Building Holland, dat gelijktijdig in de RAI wordt gehouden en in hal 12 onderdak biedt aan Pure Digital, moedigt bezoekers aan om beide shows te bezoeken en zo een ‘holistische ervaring’ te beleven. Pure Digital rekent op bezoekers van verschillende pluimage: (binnenhuis)architecten, interieurontwerpers, creative directors en ontwerpers binnen de verpakkingsindustrie  en commerciële drukwerkmarkt.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief