Sportevenementen

Samenwerking Formule 1 en Aggreko in CO2-arme energieoplossingen bij alle Europese GP's vanaf 2025

Parade F1 Dutch Grand Prix 2024

De Formule 1 heeft een meerjarige samenwerking aangekondigd met Aggreko, een internationale leverancier van energieoplossingen. Het is de bedoeling dat het bedrijf vanaf het seizoen 2025 innovatieve schonere systemen voor energieopwekking gaat leveren bij alle Europese GP's. Daarmee wordt Aggreko Official Provider van de F1.

Eerdere samenwerking

Aggreko en Formule 1 werken al samen sinds 2023, toen voor het eerst een gecentraliseerd energieopwekkingssysteem werd getest tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Daarbij werd de CO2-uitstoot met ruim 90 procent verminderd in het rennerskwartier, de pitstraat en de zendgebieden in vergelijking met de GP in Oostenrijk van 2022. Het systeem werd eerder dit seizoen ook gebruikt op de Red Bull Ring, de Grand Prix van Hongarije en komend weekend in Monza. 

Hernieuwbare bronnen

Aggreko gebruikt hernieuwbare bronnen zoals waterstof, biobrandstof, zonnepanelen en batterijopslagsystemen. De uitbreiding naar alle Europese races in 2025 betekent dat belanghebbenden geen eigen generatoren hoeven te gebruiken of mee te nemen. Via het gecentraliseerde systeem wordt genoeg stroom wordt opgewekt om alle garages en campers tijdens het hele weekend van stroom te voorzien. Daarnaast voorziet het systeem ook de pitmuur, de tijdwaarnemingskamer en het Formule 1® Event Technical Centre (ETC) waar de uitzendingen op het circuit vandaan komen.

Net zero

De Formule 1 streeft ernaar net zero te zijn in 2030. 'We kunnen aanzienlijke CO2-reducties bereiken en willen laten zien hoe we duurzamere evenementen kunnen organiseren', zegt Ellen Jones, Head of ESG bij de Formule 1. 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief