Congressen

Rotterdam wint bid PIBD-symposium

Rotterdam heeft het bid voor het 3rd International Symposium on Pediatric Inflammatory Bowel Disease (PIBD) gewonnen. Dit driedaags congres is geheel gewijd aan chronische darmziekten (de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa) op de kinderleeftijd. Het symposium vindt plaats in september 2013, ontvangt zeshonderd deelnemers en levert de stad Rotterdam ruim één miljoen euro op.
Er is om verschillende redenen voor Rotterdam als meest geschikte locatie gekozen. Eén daarvan is de prominente rol die het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis speelt in onderzoek en studies naar chronische darmziekten onder kinderen. Ook de bereikbaarheid van de Maasstad speelde mee, net als de mogelijkheden voor leisure in Rotterdam. In de bidprocedure werd Barcelona gepasseerd. Het Stimuleringsfonds is ingezet om het symposium naar de stad te halen.

Het Congresbureau Erasmus MC verzorgde in samenwerking met Rotterdam Marketing het bidboek voor dit symposium. “Het bidboek liet de efficiëntie van de Rotterdamse werkwijze goed zien”, aldus Hankje Escher, oud-voorzitter van de IBD Working Group van de European Society of Pediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition. “Rotterdam is een aantrekkelijke plek en ik ben blij met de locatie: concert- en congresgebouw De Doelen. Het Congresbureau van het Erasmus MC organiseert het symposium. Voor mij is dat makkelijk schakelen, aangezien ik ook werk in het Erasmus MC.”

"Wij zijn vereerd om het PIBD-congres te mogen organiseren”, zegt Hans Sittrop, manager Congresbureau. “De afdeling speelt internationaal een vooraanstaande rol op het gebied van inflammatoire darmziekten bij kinderen. Daarbij komt dat het Congresbureau, als onderdeel van het Erasmus MC, ook over de juiste kennis en ervaring beschikt om dit congres te organiseren. Als grootste academisch medisch centrum van Nederland laat het Erasmus MC hiermee wederom zijn veelzijdigheid zien."

Het Stimuleringsfonds van Rotterdam biedt initiatiefnemers van internationale associatie congressen al enige jaren onder bepaalde voorwaarden een financieel steuntje in de rug. Het fonds is gericht op de speerpunten van de stad; haven, industrie, medisch en creatief.

www.rotterdam.info


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief