Congressen

Rotterdam wil prestigieus internationaal onderwijscongres naar stad halen

Rotterdam stelt zich kandidaat voor het prestigieuze onderwijscongres EAIE (European Association for International Education) 2022. Het congres is het grootste internationale hoger onderwijscongres van Europa en trekt jaarlijks zo’n 5.000 onderwijsprofessionals uit meer dan 85 landen. Met de komst van het congres naar Rotterdam wil de stad zich internationaal profileren als onderwijsstad.

De EAIE is het Europese centrum voor de verdere ontwikkeling van internationalisering binnen het hoger onderwijs. Het jaarlijkse congres biedt onderwijsprofessionals de gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen, bijvoorbeeld over de effecten die internationalisering heeft op de competenties van studenten. Daarnaast biedt het congres de mogelijkheid om bestaande en nieuwe internationale relaties te ontmoeten en is daarmee een broedplaats voor nieuwe ideeën, samenwerkingen en projecten.

Kandidaatstelling

Rotterdam heeft haar kandidaatstelling op 26 oktober bij EAIE bekend gemaakt met het indienen van een zogeheten bidbook. Het plan voor de Rotterdamse editie van het congres is een samenwerking tussen de gemeente, de Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland Rotterdam, Codarts Hogeschool voor de Kunsten, Thomas More Hogeschool en Rotterdam Partners. De kandidaatstelling van Rotterdam wordt ondersteund door het Nederlands onderwijsveld.

Economische impuls

Het vierdaagse congres moet gaan plaatsvinden in het nieuwe congrescentrum van Rotterdam Ahoy en geeft een verwachte economische impuls van 7,5 miljoen euro voor de stad.
De EAIE neemt begin 2019 een definitief besluit over waar het congres in 2022 plaatsvindt. Het is nog onbekend welke andere steden zich ook kandidaat stellen,


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief