Congressen

Rotterdam haalt dermatologisch congres naar de stad

Rotterdam heeft onlangs het bid gewonnen voor het congres van de Europese society voor dermatologisch onderzoek (European Society for Dermatological Research). Dat betekent dat het vierdaagse congres in september 2015 in Rotterdam neerstrijkt. Het congres telt naar verwachting achthonderd deelnemers, wat de Maasstad in totaal 1,4 miljoen euro oplevert. Als locatie is gekozen voor het Beurs-WTC Congress & Event Center.

Dr. Maarten Vermeer, van de ESDR board, legt uit waarom de keuze op Rotterdam viel: “Ik denk dat de combinatie van de locatie Beurs-WTC, de bereikbaarheid van de stad vanaf luchthaven Schiphol, de relatief lage kosten, het imago van jonge en dynamische stad en het Stimuleringsfonds hebben bijgedragen aan de keuze voor Rotterdam. Daarnaast hielp vanzelfsprekend ook onze dermatologische inbreng bij de keuze om dit congres in Rotterdam te organiseren.”

Het bidboek voor dit congres kwam tot stand door nauwe samenwerking van Congress Care, een congresbureau gericht op het organiseren van medische wetenschappelijke bijeenkomsten, Rotterdam Marketing/ Rotterdam Convention Bureau en Beurs-WTC Congress & Event Center. Er heeft daarnaast een uitgebreide site inspection plaatsgevonden en het Rotterdamse bid is gepresenteerd aan de ESDR board in Genève.

Het Stimuleringsfonds van Rotterdam biedt initiatiefnemers van internationale associatie congressen al enige jaren onder bepaalde voorwaarden een financieel steuntje in de rug. Het fonds is gericht op de speerpunten van de stad; haven, industrie, medisch en creatief. Ton Wesselink, directeur van Rotterdam Marketing is verheugd met de komst van dit congres naar Rotterdam. “Dit congres levert Rotterdam een aanzienlijk bedrag op; een goede impuls voor de stad. Daarnaast is het een eer dat de ESDR board overtuigd is van Rotterdam als thuisbasis voor het congres in 2015.”

www.rotterdam.info


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief