Congressen

Rotterdam gastheer voor de 15th World Conference Cities and Ports

De 15th World Conference Cities and Ports wordt in 2016 gehouden in Rotterdam. Het congres van de AIVP (Association Internationale Villes et Ports) richt zich op de transformaties van oude havens en het sociaal maatschappelijke vraagstuk dat veel havensteden gemeen hebben. Stadshavens Rotterdam en Rotterdam Partners hebben nauw samengewerkt om het congres naar de stad te halen. Het meerdaagse evenement past bij het internationale imago van Rotterdam als wereldhavenstad. 
 De komst van de 15th World Conference Cities and Ports biedt Rotterdam bovendien de gelegenheid om het samenwerkingsverband Stadshavens Rotterdam internationaal te etaleren. In 2016 is het 10 jaar geleden dat deze samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam van start ging. De projecten van Stadshavens waren mede doorslaggevend voor de AIVP om voor Rotterdam te kiezen.
 
Als lokale partner heeft Rotterdam invloed op de thema-keuze en de programmering van de 15th World Conference Cities and Ports. Het congres vindt in november 2016 plaats op de RDM Rotterdam met de vernieuwde Onderzeebootloods.  Naar verwachting zullen 400 deelnemers voor het congres naar de stad komen. Daarmee zorgt het ook voor een economische spin-off.
 
De 15th World Conference Cities and Ports wordt georganiseerd door AIVP. Deze internationale organisatie voor (de relatie tussen) steden en havens richt zich op transformaties van oude havens en op het sociaal maatschappelijke vraagstuk dat veel havensteden gemeen hebben. Door kennis en ervaringen te delen, hebben steden van de AIVP door de jaren heen beter kunnen inspelen op economische kansen, milieuvraagstukken, sociale uitdagingen en opgaven op het vlak van gebiedsontwikkeling. De AIVP bestaat uit gekozen representanten van steden en lokale maritieme organisaties, nationale overheden, bedrijfsleven, gevestigd bedrijfsleven uit de havensteden, toeleveranciers maritieme dienstverlening, architecten, planologen, universiteiten en onderzoeksinstellingen. De AIVP organiseert ieder jaar een klein Europees congres en tweejaarlijks een wereldcongres dat wisselend in Europa en in een ander werelddeel plaatsvindt.
 
Rotterdam Partners en Stadshavens hebben vorige week het bidbook  gepresenteerd voor de board van de AIVP in Parijs. Ook Barcelona was in de race. Uiteindelijk kozen de leden unaniem voor Rotterdam.
 
 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief