Congressen

Rotterdam Ahoy presenteert nieuw congreslabel

Rotterdam Ahoy heeft het congreslabel ”Rotterdam Conferences’ gelanceerd in aanloop naar de komst van het nieuwe congrescentrum in 2019. Onder dit label wordt de (internationale) congresmarkt benaderd om hen te enthousiasmeren congressen in Rotterdam te gaan organiseren. Rotterdam Conferences beleefde haar debuut op 29 november tijdens de internationale vakbeurs IBTM in Barcelona.
Gert-Jan van den Nieuwenhoff, General Manager B2B van Rotterdam Ahoy: “Ahoy is vooral bekend geworden vanwege de vele concerten, vakbeurzen en sportevenementen. Hier zullen we in de toekomst ook internationale congressen aan toevoegen. Bij de keuze voor een congreslocatie is in eerste instantie de keuze van de stad leading. Dit nieuwe congreslabel vertelt het verhaal van de stad en de congreslocatie. Het totaalplaatje dus. Wij willen de congresorganisatoren ontzorgen en geloven enorm in de potentie van de stad en ons congrescentrum. Rotterdam is niet voor niets al jaren de tweede congresstad van Nederland, na onze hoofdstad. Deze positie zal door de komst van het nieuwe congresgebouw alleen maar verstevigd worden.”

Uitbreiding associatie salesteam

Met het oog op de naderende uitbreiding van het huidige gebouw is ook het gespecialiseerde salesteam uitgebreid. Naast Hetty Thijssen, inmiddels zo’n 12 jaar bij Ahoy in dienst, zijn Shirley Breuren, met bijna 20 jaar ervaring in de congresbranche en voorheen onder andere werkzaam bij MCI Amsterdam, en Rashida Ishaak als congres researcher aangetrokken.

Start bouw

Het gebied rondom Ahoy krijgt een grote facelift en gaat daarmee het tweede stadshart van Rotterdam worden. Ahoy is onderdeel van deze gebiedsontwikkeling en ondergaat een ingrijpende renovatie en een forse uitbreiding met een internationaal congrescentrum, genaamd het Rotterdam Ahoy Convention Centre. Het congrescentrum telt 35 zalen en een auditorium met 2.750 zitplaatsen en wordt geïntegreerd in de bestaande structuur van Ahoy.  Op het Ahoy terrein is daarnaast ruimte voor een hotel met 250 kamers. Bovendien krijgt het gebied veel betere en gebruiksvriendelijkere verbindingen; zo wordt het OV-knooppunt van metro en bus vernieuwd. De totale omvang van deze gebiedsontwikkeling bedraagt circa € 200 miljoen. Begin 2017 wordt er aan de voorzijde van Ahoy gestart met de werkzaamheden voor het nieuwe congrescentrum.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief