Congressen

Roel Frissen genomineerd voor bestuur MPI International

Roel Frissen is voorgedragen om zitting te nemen in de International Board of Directors van MPI International, dat is gezeteld in Dallas in de Verenigde Staten. Het gaat om een termijn van drie jaar. Frissen is de voorzitter van MPI Netherlands Chapter.
De nominatie is tot stand gekomen doordat Roel Frissen reageerde op de oproep die Internationaal aan alle leden van MPI werd gedaan. Dit zijn wereldwijd 23.000 mensen. De functie behelst een positie in de board of directors van MPI, het orgaan dat over de strategische koers van de wereldwijde associatie gaat. Ook controleert de BOD de performance van de organisatie en haar apparaat.

Het betreft een vrijwilligersfunctie, waarvoor Frissen op regelmatige basis naar de VS zal gaan om board meetings te kunnen bijwonen. De functie treedt in werking op 1 juli van dit jaar en is voor een termijn van drie jaar. Op 30 juni van dit jaar zal Frissen aftreden als voorzitter van MPI Netherlands chapter na een reguliere termijn van twee jaar.

"Voor Frissen betekent dit een mooie kans op persoonlijke ontwikkeling, netwerk en invloed op de internationale strategie," vertelt Champ Bouwman, VP Marketing & Communications van MPI in Nederland. "Frissens tienjarige committment voor MPI op Nederlands en Europees niveau krijgt nu zijn beslag op internationaal niveau. Dat Frissen zijn Nederlandse achtergrond en ervaring meeneemt naar de BOD kan mogelijk positief voor MPI Nederland zijn, maar het de kandidaatstelling kwam voort uit Frissens eigen persoonlijke overwegingen."

Zoals de regels voorschrijven, hebben MPI-leden tot april de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de aanstelling van de nieuwe bestuursleden. Gezien het feit dat dit slechts een formaliteit is, is Frissen op 1 april zo goed als zeker van zijn nieuwe bestuursfunctie bij MPI International. 

www.mpiweb.org


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief