Congressen

Rob Davidson presenteert positieve Industry Trend Watch Rapport op Ibtm World

Rob Davidson, Managing Director van MICE Knowledge en industrie analist voor Ibtm World, presenteert volgens traditie zijn Industry Trend Watch Rapport op Ibtm World. Dit keer staat het rapport in het teken van het toegenomen optimisme over de wereldwijde economie.
 Volgens Davidson is de toegenomen interesse van hosted buyers voor de jaarlijkse internationale meetingbeurs in Barcelona een reflectie hiervan.

In een peiling van de Economist Intelligence Unit over het afgelopen kwartaal onder senior managers, geeft 22 procent aan te verwachten dat de handel toeneemt, 6 procentpunten hoger dan het voorgaande kwartaal, stelt hij. Ook in zijn eigen jaarlijkse inventarisatie van indicatoren in de meeting industrie – zoals aantal bezoekers, budgetten, exposanten en inkomsten – laten een positieve trend zien. Hij constateert echter wel sterke geografische verschillen. Zo is de meeting markt in de Verenigde Staten booming. Het aantal hotelkamers is in 2015 toegenomen met 100.000 hotelkamers, maar de groei in aanvragen voor meetings laat een viervoudige groei zien. Daarmee is de Amerikaanse markt tot de tweede helft van 2016 een aanbiedersmarkt zijn.

Davidson zal de resultaten van zijn onderzoek tijdens Ibtm World twee keer presenteren: op dinsdag 17 november (11:30 – 12:30) en donderdag 19 november (09:00 – 10:00). Hij zal daarbij tevens ingaan op veranderingen in het ontwerp van meetings en meeting locaties.

In 2015 zien we radicale, kwalitatieve veranderingen in hoe meetings zijn samengesteld en vooruitziende locaties stemmen hun aanbod af op de eisen van de nieuwe generatie meeting planners en deelnemers, stelt hij tot slot.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief