Beurzen

Riemer Rijpkema geridderd bij afscheid van CLC-Vecta

Riemer Rijpkema heeft op feestelijke wijze afscheid genomen als directeur van CLC-Vecta. De branchevereniging voor live communicatie verraste hem tijdens de ledenvergadering in Grand Hotel Huis ter Duin met een Koninklijke onderscheiding. Rijpkema werd voor een volle zaal benoemd tot tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

CLC-Vecta trok alles uit de kast om hun vertrekkende voorman lof toe te zwaaien. Zeker een uur werd er gespeecht, onder meer door burgemeester Bas van den Tillaar uit Rijpkema’s woonplaats Vlissingen. Die was het halve land doorgereden om Rijpkema te ridderen.

Rijpkema ontvangt de onderscheiding voor de belangrijke bijdrage die hij heeft geleverd aan de professionalisering en ontwikkeling van de (zakelijke) evenementenbranche in Nederland. Ook heeft hij tijdens de coronacrisis een belangrijk aandeel gehad in het vertegenwoordigen van de branche. Daarbij was hij onder andere betrokken bij de zogenaamde Fieldlab-evenementen.

Van FBTN tot CLC-Vecta

Als zelfstandig ondernemer (met het eigen bedrijf Conceptplaza) heeft Rijpkema jarenlange ervaring in het organiseren van uiteenlopende beurzen en congressen in binnen- en buitenland. Al die tijd was hij ook betrokken in en bij verschillende brancheverenigingen en –initiatieven. Als voorzitter van branchevereniging FBTN was hij de mede-grondlegger en vormgever van de huidige branchevereniging CLC-VECTA door de fusie met VNC, ESAH en later VECTA te realiseren.

In zijn rol als directeur van CLC-VECTA was hij onder meer verantwoordelijk voor het gezamenlijke onderzoek met BUAS en CELTH naar de toekomst van de live-communicatiebranche, de Beurzen Monitor, de Waardemodellen voor Beurzen en Congressen, zet hij zich in voor projecten met betrekking tot een leven lang ontwikkelen en is hij actief in diverse besturen, commissies en overlegorganen zoals Gastvrij Nederland, SBB en VNO-NCW/MKB-Nederland.

‘Ultieme bekroning voor ongekende inspanningen’

CLC-Vecta omschrijft de door de vereniging aangevraagde onderscheiding als “de ultieme bekroning op de indrukwekkende carrière, de enorme inzet en betrokkenheid van Riemer als branchevertegenwoordiger en de waardevolle bijdrage die hij al die jaren heeft geleverd. Met tomeloze energie, initiatiefrijk, ondernemend, gepassioneerd en ongekende inspanningen.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief