Congressen

Remco Gerritsen aangesteld als General Manager nhow Amsterdam RAI

Remco Gerritsen General Manager nhow Amsterdam RAI

NH Hotel Group heeft Remco Gerritsen aangesteld als General Manager van nhow Amsterdam RAI. Het tweede nhow-hotel in Nederland opent in het eerste kwartaal van 2020 en is dan met 650 kamers en 25 verdiepingen, het grootste nieuwbouwhotel in de Benelux.

Internationale carrière

Remco Gerritsen studeerde Hotel Management aan Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Na zijn studie startte hij bij KLM als Party & Location Manager, waar zijn carrièrepad in 1997 al snel naar zijn eerste functie in Operations leidde. Het hotelwezen begon te lonken en Gerritsen is voor Golden Tulip gaan werken. Golden Tulip is in 2002 door NH Hotel Group overgenomen, dus Gerritsen is geen onbekende voor de hotelketen. In 2007 verliet Gerritsen NH Hotel Group voor een internationale carrière in Europa en Azië bij PPHE Hotels, Azimut Hotels, IHG Hotels en Maritim Hotels. Na zijn laatste functie als Director of Operations a.i. bij Maritim start hij nu als General Manager van nhow Amsterdam RAI bij NH Hotel Group.

The Culture’s Hub

Gerritsen kijkt ernaar uit het lifestyle hotelmerk in Nederland uit te breiden. “Om het gebouw kan niemand heen, dankzij het fantastische ontwerp van architectenbureau OMA. Het interieur is ook een lust voor het oog. Het thema ‘The Culture’s Hub’ leeft in in het hele hotel – van lobby tot kamer”, aldus Gerritsen. “Naast dat het hotel een nieuwe hotspot voor toeristen, zakenreizigers en de lokale Amsterdammer is, fungeert het ook als headquarter hotel voor congressen van RAI Amsterdam. Mijn favoriete plek is het driehoekige terras op de 17e verdieping. Vanuit de ene hoek geniet ik van het grandioze uitzicht over de stad, vanuit het andere zie ik het autoverkeer op de A10 de Zuidas passeren. Het derde biedt bij helder weer zelfs zicht op Zandvoort aan Zee.”

Sterke leider

Herman Klok, Regional Director of Operations bij NH Hotel Group is ervan overtuigd een goede match te hebben gevonden met Remco Gerritsen als General Manager voor nhow Amsterdam RAI. “Met Remco hebben we een sterke leider in huis gehaald. In voorgaande functies heeft hij bewezen goed met verschillende partners te kunnen samenwerken, een must in deze rol bij een hotel met veel verschillende stakeholders. Daarnaast zal zijn hospitality ervaring in verschillende landen en culturen bijdragen aan de hotelbeleving van de gast.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief