Congressen, Company events

Regio Utrecht: Competitief en rustgevend

Fietsen door het groene utrecht

Regio Utrecht is Nederland in het klein: polders en rivieren, heuvels en bossen, bruisende historische steden en rustige dorpen. Het is ook al jaren één van de meest competitieve regio’s van Europa.

Volgens de Europese Commissie behoort de regio Utrecht tot de top van meest concurrerende regio’s. In de Regional Competitiveness Index (RCI) is Utrecht in 2023 voor de tweede achtereenvolgende keer op eerste plaats geëindigd.

De driejaarlijkse index beoordeelt de concurrentiekracht van 268 Europese regio’s op basis van meer dan 70 indicatoren. Deze hebben betrekking op onderwerpen zoals innovatie, bereikbaarheid, digitale infrastructuur, onderwijs, gezondheid en arbeidsmarkt.

Sinds de start van de RCI in 2010 kan Utrecht zich in deze Europese benchmark jaar op jaar objectief meten met regio’s van wereldfaam zoals Londen en Parijs. Over de hele breedte van het onderzoek scoort de regio onverminderd hoog.

TivoliVredenburg
TivoliVredenburg

Smart mobility

Eén van de belangrijke thema’s in de regio is duurzaam leven, duurzaam ontwikkelen en duurzaam bouwen.

Smart urban mobility is één van duurzaamheidsprojecten, met daarin veel aandacht voor fietsen. De fiets is één van de meest gebruikte en duurzame vervoersmiddelen en draagt ook nog bij aan een gezonde levensstijl. Utrecht is dan ook volgens het meest recente onderzoek van de World Economic Forum de meest fietsvriendelijke stad in de wereld.

De regio wordt ook gezien als leider op het gebied van de energietransitie. Meer dan 10.000 auto’s in Utrecht worden gebruikt als batterijen voor zonne-energie. Daarmee is de Utrechtse regio op weg om de eerste bidirectionele regio ter wereld te worden, waarbij pieken in de energievraag opgevangen worden door de opgeslagen energie in auto’s die op het juiste moment teruggegeven wordt aan het net.

Earth valley

In historisch Amersfoort is Earth Valley gevestigd. Experts die zich bezighouden met vraagstukken gericht op het gebied van een gezonde leefomgeving, woningbouw, mobiliteit, klimaatadaptatie en energietransitie komen hier samen. Ingenieursbureaus, bedrijven in de bouwketen, (geo)data- en ICT-bedrijven en kennisinstellingen zetten hun kennis in om een toekomstbestendige leefomgeving te creëren voor en van iedereen.

Life sciences & health

Life sciences & health is een ander belangrijk thema in de regio. Utrecht huisvest het grootste cluster van Nederland aan ziekenhuizen, klinieken, kennis-, en onderwijsinstellingen en bedrijven. Er bevinden zich meer dan 800 organisaties, die zich bezighouden met life sciences & health.

Met al deze kennis trekt Utrecht veel talent in dit vakgebied aan: wetenschappers, entrepreneurs, onderzoekers en de toekomstige generatie van studenten aan de hogeschool en universiteit.

Regionaal belangrijk

Ook het zakelijk toerisme is sterk ontwikkeld in de regio Utrecht en levert haar bijdrage aan de gemeenten en bestemmingsgebieden. De sector zorgt voor economische ontwikkeling, aantrekkelijke faciliteiten, sociale cohesie en leefbaarheid.

Daarbij genereert zakelijk toerisme jaarlijks direct 1,6 miljard euro aan bestedingen in de regio Utrecht. Dit is maar liefst 53 procent van de totale bestedingen in recreatie en toerisme in de hele regio. Zakelijke bezoekers hebben een gemiddeld hoge besteding en keren vaak terug als vrijetijdsbezoeker.

Ook voor de werkgelegenheid is zakelijk toerisme van belang. De sector is goed voor maar liefst 17.550 voltijdsbanen (verdeeld over de hele provincie). Dit is zo’n 50 procent van de totale werkgelegenheid in recreatie en toerisme, wat één van de grootste banenmotoren in de regio is.

Divers aanbod

Voor elk soort bijeenkomst heeft de Utrechtse regio de perfecte locatie. Of je nu iets zoekt in een stedelijke omgeving of juist in het groen, alle opties zijn beschikbaar. Het aanbod is heel divers: van klassieke kastelen tot moderne zakenhotels en van intieme landhuizen tot grote congreslocaties. En qua capaciteit zijn er altijd locaties die voldoen aan jouw wens voor een hele grote zaal, veel break-out rooms en/of (groene) ruimte voor buitenactiviteiten. En door de centrale ligging zijn deze locaties vanuit heel Nederland uitstekend te bereiken.

Uitstekende service

Veel locaties zijn gespecialiseerd in zakelijke bijeenkomsten en weten wat vandaag de dag vereist in de meetingbranche. Alleen een zaal huren is niet meer genoeg.

Dus is er extra aandacht voor het creëren van beleving. Ook duurzaamheid staat bij de locaties hoog op de agenda. Denk hierbij aan gezonde voeding en bewegen tijdens de bijeenkomst. En ondanks de huidige uitdagingen om aan voldoende goed personeel te komen, blijft het leveren van uitstekende service een garantie die de aanbieders in de regio Utrecht graag afgeven.

StayOkay Utrecht-Bunnik
StayOkay Utrecht-Bunnik

Stayokay Utrecht-Bunnik

Om een voorbeeld te geven nemen we een locatie die zich midden in de natuur bevindt en toch dicht bij het centrum van de stad Utrecht.

Stayokay Utrecht-Bunnik is één van de parels van de landelijke keten die door heel Nederland sfeervolle vergaderlocaties heeft voor kleine en grote groepen.

Je vergadert in een prachtig landhuis, gelegen aan de Kromme Rijn. Daar kom je samen tot de beste inzichten. Combineer je vergadering of teamdag met een buitenactiviteit in de prachtige natuur of geniet van een heerlijke lunch, barbecue of borrel. Er zijn 4 flexibele vergaderzalen van 30 tot 60 m2.

Vergader je bij Stayokay, dan steun je bovendien automatisch Stay4all, het goede doel dat het schoolkamp financiert voor kinderen waarvan de ouders dit niet kunnen betalen.

KAS Meeting & Eventlocatie
KAS Meeting & Eventlocatie

KAS Meeting & Eventlocatie

KAS Meeting & Eventlocatie is een duurzame, unieke en inspirerende locatie op loopafstand van station Woerden.

Als meeting- en evenementenlocatie vindt KAS duurzaamheid van de eigen bedrijfsvoering belangrijk. Want door de locatie te verduurzamen, kunnen ze met al hun gasten de CO2-voetafdruk van een bijeenkomst verminderen.

Dit doen ze onder andere door catering op maat en door zo veel mogelijk biologische streekproducten te gebruiken. Ook op andere vlakken wordt er door innovaties aan het milieu gedacht. Zo wordt de stof van oude spijkerbroeken gebruikt als isolatie.

Op die manier maken ze bij KAS Meeting & Eventlocatie niet alleen de locatie duurzaam, maar ook de bijeenkomsten, evenementen en congressen die er plaatsvinden.

Daarnaast staat KAS bekend om het zeer hoge servicelevel en het compleet ontzorgen van de organisator.

Online Venuefinder

Beide locaties en hun gegevens zijn te vinden in de online Venuefinder. Deze is ontwikkeld om alle zakelijke locaties in Utrecht op één platform bij elkaar te brengen.

Na het aangeven van de voorkeuren, geeft de Venuefinder alle locaties in de regio weer. Dit maakt het zoeken van een locatie eenvoudiger en er kan direct contact worden gelegd met de locatie.

Ook zijn de locaties thematisch verdeeld om de boeker te inspireren, zoals bijvoorbeeld Vergaderen als een keizer, Bewust vergaderen en Vergaderen met een twist.

De Venuefinder is dan ook de eerste stap om de grote variatie aan meetinglocaties in regio Utrecht te ontdekken.

 

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief