Brand events

Recordaantal deelnemers Unox Nieuwjaarsduik

Unox Nieuwjaarsduik Scheveningen 2024

Er deden op 1 januari 65.370 mensen mee aan een van de 162 Nieuwjaarsduiken in het hele land. Dat is een record. De Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen trok ruim tienduizend bezoekers.

Volgens Alex Schuttert van de Stichting Nieuwjaarsduiken Nederland is de Nieuwjaarsduik inmiddels zo’n vaste gewoonte voor veel mensen, dat de meesten zich niet lieten weerhouden door de slechte weeromstandigheden. Er was op 1 januari veel wind en regen. ‘Volgens de rapporteurs van de lokale duiken komen we dit jaar uit op 65.370 deelnemers en dat is een record’, zegt Schuttert.

Mooie traditie

De Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen was door een renovatie van de boulevard voor het eerst niet ter hoogte van het Kurhaus, maar bij Museum Beelden aan Zee.

'Het is een mooie traditie om het oude jaar van je af te spoelen en het nieuwe jaar fris te beginnen', zegt Liane Lens van Unox, dat dit jaar het 25ste jubileum van de Unox Nieuwjaarsduik viert. Vanwege dat jubileum deelde Unox in december erwtensoeptaarten uit.

Lens: "Unox is, net als de Nieuwjaarsduik, van iedereen. De afgelopen jaren zien we dat er steeds meer behoefte is om een beetje te relativeren en met elkaar het nieuwe jaar in te luiden."


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief