Live3Design

Razendsnel een gepersonaliseerde stand

Live3design Gawein Rijken-067-Enhanced-NR-3groot

Met Deco Systems kun je heel eenvoudig je eigen draai geven aan een systeem met talloze toepassingen, vertelt procesmanager Gawijn Rijken. Zijn bedrijf Decoriginals, dat zich graag profileert als full-service projectmanagementorganisatie voor beurzen, congressen en evenementen, ontwikkelde het systeem dat is gemaakt van aluminium profielen met unieke koppelmogelijkheden. In iedere gewenste afmeting kan het bedrijf een kader maken zonder noemenswaardig gereedschap, waar een gepersonaliseerd doek ingespannen wordt. “Dergelijke systemen bestonden al, alleen niet zo mooi en niet zo bij de tijd uitgevoerd als dat van ons. Dus je ziet ook echt de moderne uitstraling zoals in interieur.”

Wat het ook mooi maakt, is dat de doeken te bedrukken zijn. Alles kan in een eigen look en feel. “Als je iedere hoek van je stand personaliseert en gebruikmaakt van ons advies om het design door te laten lopen, sta je in feite in je eigen decor. Dan wordt het veel meer dan een presentatiewandje of een fold-out banner. Het personaliseren is echt uniek.”

Super-effectief

Nog een groot voordeel ten opzichte van andere systemen: een complete beurs of stand wordt op een super-effectieve manier opgebouwd. De voorbereiding voor Deco Systems gebeurt volledig op de eigen locatie in Den Bosch. “Wij bereiden de frames daar compleet voor en die transporteren wij naar een locatie. Door de unieke voorbereiding van ons systeem nemen wij eigenlijk de hele beurs in een keer mee naar een locatie. We kunnen in een dag tijd een complete beurs bouwen waar je normaal gesproken een aantal dagen voor nodig hebt.” 

Personaliseren van een stand en supersnel op- en afbouwen, daar blinkt Decoriginals echt in uit. “Ja, we zijn echt mega-efficiënt. Dat heeft ook voor de organisator een aantal grote voordelen. Wij kunnen een event inpassen in een timeframe waarin het normaal gesproken onmogelijk is. Wij kunnen in een dag opbouwen, een dag afbouwen en dan heb je hebt ook nog gelegenheid om te draaien. Dit scheelt tijd en kosten.”

Het systeem slaat enorm aan. “Daarom is Deco Systems bij wijze van spreken uitgegroeid tot een bedrijf op zichzelf binnen onze organisatie”, zegt Rijken. We hebben het als merk gedeponeerd, net als alle ontwerpen van het systeem. Er is nu ook een eigen website en branding.”

Groene vezels

Decoriginals zoekt het ook in duurzaam ondernemen op verschillende vlakken. Dat begint bij het systeem dat volledig herbruikbaar is. “Het aluminium materiaal wordt gemaakt door een bedrijf uit Noorwegen dat alle energie opwekt uit eigen stuwmeren. De standconstructie verhuren we, dus die hergebruiken we altijd. Het gepersonaliseerde doek kun je als klant meenemen. Wil je dat niet dan recyclen we het doek.”

In thuishaven Den Bosch is het bedrijf niet langer op zoek naar hoe klimaatneutraal te worden, maar raken ze pas echt geïnspireerd door het doel klimaatpositief. En dat helpt pas echt.

Duurzaamheid betekent ook doorlopend werken aan langlopende relaties met klanten en collega’s. Het bedrijf is bijvoorbeeld preferred supplier van Libéma en Easyfairs. Ook noemt Rijken 54events. “Daar zeiden ze ooit: als jullie Deco Systems op poten weten te zetten, zijn wij de eerste die het afnemen. Voor 54events bouwen wij de allergrootste en allermooiste beurzen op.”

Duurzaamheid anno nu is een eerste vereiste, zegt Rijken tot slot. “En dat is bij ons beslist geen green washing. Wij ondernemen betrokken, innovatief en boven alles duurzaam. En zo voelen we ons ook, tot in onze groene vezels.”

 

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief