Beurzen, Congressen

RAI zoekt nieuwe investeerders voor modernisering beurscomplex

RAI Amsterdam beurzencomplex

RAI Amsterdam zoekt extern kapitaal om haar complex te moderniseren. Het bedrijf wil vergroenen extra functies toevoegen met kantoren, horeca en studentenwoningen. De hiervoor benodigde investeringen worden geraamd op 500 miljoen euro.

"Ik verwacht op holdingniveau meerdere partijen waarmee we aan de slag kunnen gaan. Pensioenfondsen, banken, private equity. You name it’, zegt ceo Paul Riemens in gesprek met het FD

Logistiek en energie

Riemens ziet voor de RAI een toekomst als logistiek centrum, met een tunnel om de verkeershinder terug te dringen, waarbij vanuit het Europlein de horeca en winkels in de binnenstad worden bevoorraad via elektrisch vervoer. Daarnaast zou RAI Energy andere gebruikers in de stad van duurzame energie kunnen voorzien. 

Om nieuwe geldschieters over de streep te trekken heeft RAI Amsterdam het bedrijf is omgevormd tot een holding met verschillende besloten vennootschappen, met als belangrijkste die voor het vastgoed, de eigen beurstitels en energie. 

Huidige aandeelhouders

Belangrijk wat de huidige aandeelhouders - de gemeente Amsterdam en de branchevereniging RAI - aan eisen zullen stellen aan de herfinanciering. De gemeente neemt hierover voor het zomerreces een zogeheten Nota van Uitgangspunten in behandeling. De RAI Vereniging is zich nog aan het beraden op de eigen rol, vertelt Riemens tegen het FD.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief